"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Σάλος μετά τις καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς στο γηροκομείο Βόλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς στο γηροκομείο Βόλου.

Στις 25 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει και από δελτίο Τύπου του ιδρύματος, έγινε ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μέσα στη δομή του γηροκομείου Βόλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση εμβολιάστηκαν 96 ηλικιωμένοι και 18 άτομα της κατηγορίας Εργαζόμενοι -Διοίκηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Πάνος Παύλος, όλα πήγαν καλά και στις 15 Φεβρουαρίου έγινε ο επαναληπτικός εμβολιασμός. Σύμφωνα με ανακοίνωση πάλι του κ. Πάνου 96 ηλικιωμένοι, όσοι και στην πρώτη διαδικασία, εμβολιάστηκαν και 15 από τους εργαζόμενους και τους διοικητικούς. Συγγενείς των τροφίμων είδαν στη δεύτερη διαδικασία εμβολιασμού άτομα ξένα προς το ίδρυμα να εισέρχονται χωρίς κάποιο πρωτόκολλο υγειονομικό (αν είχαν κάνει τεστ Covid- 19) και εμβολιάστηκαν με καταστρατήγηση της προτεραιοποίησης.

Υπάρχει βίντεο όπου η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου που είναι ξεχωριστό από διοίκηση του γηροκομείου δηλώνει η ίδια ότι τα 7 μέλη του φιλανθρωπικού σωματείου πήγαν και έκαναν εμβολιασμούς.

Εκτός σειράς εμβολιάστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα από το φιλανθρωπικό σωματείο, και υπήρξαν αναφορές ότι θεάθηκαν δύο εφοριακοί υπάλληλοι που ενεγράφησαν στη λίστα εμβολιασμού ως υπάλληλοι του γηροκομείου.

Κλιμάκιο επιθεωρητών – ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) βρισκόταν μέχρι αργά χθες στον Βόλο για επιτόπιο έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς προτεραιότητας ατόμων, που δεν ανήκουν στον πυρήνα του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΑΜΚΑ που «ξεψαχνίζονται» αφορούν σε επτά άτομα. Τα τέσσερα ανήκουν σε μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου και τα τρία σε ηλικιωμένους, που φέρεται να εμβολιάστηκαν πριν γίνει εισαγωγή τους στο Ιδρυμα.

Τι απαντά ο πρόεδρος του ΔΣ του γηροκομείου Βόλου

«Προχτές που κάναμε το δεύτερο εμβολιασμό ήταν ημέρα γιορτής. Εμβολιάστηκε η αντιπρόεδρος του γηροκομείου που είναι εφοριακός, έχει δώσει τη ζωή της για το γηροκομείο Βόλου με τεράστιες ευθύνες. Έτσι βρέθηκε στη λίστα. Ένα άτομο εμβολιάστηκε εκτός σειράς. Στον πρώτο εμβολιασμό πετάχτηκαν οχτώ εμβόλια, τρεις ηλικιωμένοι αρνήθηκαν να κάνουν, άλλοι τρεις είχαν πυρετό, και άλλοι δύο ενώ είχαν δηλωθεί στις λίστες έφυγαν από τη ζωή. Προχθές, ένας τρόφιμος είχε πυρετό, ένας άνθρωπος που ήταν να κάνει επικείμενη εισαγωγή δεν ήρθε καθόλου γιατί είχε 1,5 μέτρο χιόνι στο χωριό του, τρία άτομα αρνήθηκαν να κάνουν», εξήγησε και τόνισε ότι οι λίστες προφανώς και διαφέρουν γιατί κάποια άτομα έφυγαν από τη ζωή.

«Ένα μέλος του ΔΣ ήταν στην Αθήνα αποκλεισμένος, φυσιοθεραπέυτρια είχε αλλεργία και δεν έκανε το εμβόλιο. Αυτά τα εμβόλια λοιπόν, την πρώτη φορά πετάχτηκαν. Εμείς δεν είμαστε μόνιμη μονάδα εμβολιασμού, είμαστε μεταφερόμενη μονάδα. Βεβαίως ενημερώσαμε και τον ΕΟΔΥ, και τον γιατρό που ήταν υπεύθυνος εμβολιασμού, και μας είπαν ότι “περισσεύουν αυτά, μπορεί κάποιος να κάνει άλλος”. Ρωτήσαμε λοιπόν και λέει “βεβαίως μπορεί για να μην πάνε χαμένα”. Έτσι ήρθε άτομο εκτός γηροκομείου και έκανε το εμβόλιο, μέλος του ΔΣ. Δυστυχώς ήταν μόνο ένα άτομο, και το καταγγελλόμενο θα έπρεπε να είναι τα έξι εμβόλια που πήγαν χαμένα».

Σύμφωνα με τον ίδιο στα γηροκομεία πηγαίνει μία ποσότητα εμβολίων και αν δεν μπορέσει να γίνει πετιέται.

«Ήδη έχουν ζητηθεί ευθύνες και έχω ζητήσει έκτακτο ΔΣ για το θέμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαστε εμείς υπεύθυνοι σε μια κινητή μονάδα», τόνισε κλείνοντας ο κ. Παύλος.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης