"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Σήμερα η εκδήλωση του ΚΚΕ – “70 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του ’44 “

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από το ματωμένο και συνάμα ηρωικό Δεκέμβρη του 1944. Δεν είχαν περάσει ούτε δυο μήνες από την απελευθέρωση από τη φασιστική κατοχή και ο λαός , που έλπιζε σ’ ένα καλύτερο μέλλον, βρίσκετε αντιμέτωπος μ’ αυτούς που ήρθαν ως «απελευθερωτές».
Το Δεκέμβρη του ’44, ο λαός της Αθήνας βρίσκετε αντιμέτωπος σε άνισο αγώνα με την ενωμένη δύναμη των εγγλέζικων στρατευμάτων και των ντόπιων στρατιωτικών και ένοπλων αστικών δυνάμεων, τάγματα ασφαλείας, ορεινή ταξιαρχία, Χίτες, αστυνομία και άλλες ομάδες συνεργατών των Γερμανών , τις οποίες εξόπλισαν οι αστικές δυνάμεις και οι Εγγλέζοι.
Και τότε ο λαός, ανάμεσα στις αλυσίδες και στα όπλα, διάλεξε τα όπλα.
Όσα και αν γραφτούν κατευθυνόμενα ή ανιστόρητα , θα μένει ζωντανό το πύρινο σύνθημα του Δεκέμβρη , αποτυπωμένο στο πανό που κρατούν οι μαυροφορεμένες κοπέλες της ιστορικής φωτογραφίας: «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα».

Μ’ αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από εκείνες τις μέρες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα:
« ο ηρωικός Δεκέμβρης του ’44 – σύγχρονα διδάγματα »

Σήμερα Τρίτη 16 Δεκέμβρη , στις 7μμ ,
στο πολύκεντρο του δήμου Τρικκαίων( έναντι της ΔΕΗ)

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
Θα πραγματοποιηθεί:
– προβολή ιστορικών ντοκουμέντων μεταξύ αυτών και από την περιοχή των Τρικάλων, – έκθεση βιβλίου συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης «Δεκέμβρης του ’44 – Κρίσιμη ταξική σύγκρουση».
Η εκδήλωση θα είναι επενδυμένη με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ΤΡΙΚΑΛΑ 16/12/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης