"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Σαν σήμερα 40 χρόνια πριν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα πριν 40 ακριβώς χρόνια η  Γ΄ Ελληνική  Δημοκρατία, μέσω της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, πέρασε σε ένα ευρύ πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, τις οποίες πρέπει όχι μόνο να τις στοχαστούμε ως ιστορικό γεγονός αλλά και να τις φέρουμε στο σήμερα και να τις προβάλουμε στο μέλλον.

 Το ευρύ και φιλολαϊκό μεταρρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο ήταν ποτισμένο από τις ιδεολογικές αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου και των στελεχών που τον πλαισίωναν, συμπεριλάμβανε ένα πολυσχεδές έργο που είχε και εξακολουθεί να έχει ακόμη και σήμερα, θετικό αποτύπωμα σε όλους τους τομείς του κοινωνικού μας βίου, τα διαχρονικά αποτελέσματα του οποίου τα απολαμβάνουμε έως τις μέρες μας.

 Τι να πρωτοθυμήσω: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, Τα Μεσογειακά  Ολοκληρωμένα Προγράμματα  (Μ.Ο.Π.), στα εργασιακά τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων μέσω της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, της γνωστής Α.Τ.Α.   τη σταδιακή αύξηση των συντάξεων, την αναγνώριση της Εθνικής αντίστασης και τη Εθνική συμφιλίωση και τόσα άλλα.

Το βράδυ εκείνο, ο ηττημένος των εκλογών Γεώργιος Ράλλης δήλωσε «Ελπίζω οι Έλληνες να μην μετανοήσουν στο μέλλον για την σημερινή τους επιλογή» ο Ελληνικός Λαός όμως τον διέψευσε και εξέφρασε πολλές φορές την προτίμηση σου στο ΠΑΣΟΚ το οποίο κυβέρνησε τη χώρα, με μια μικρή διακοπή την περίοδο 89-93, περίπου για μια εικοσαετία.

Στα μελανά σημεία αυτής της περιόδου της διακυβέρνησης του συγκαταλέγονται:

α) Η συνταγματική μεταρρύθμιση του 1986 με την κατάργηση των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, μια πράξη που οδήγησε το πολίτευμα στην  Πρωθυπουργική παντοδυναμία ή καλύτερα στην  “ελέω θεού”  Πρωθυπουργία . Η πολιτειακή αυτή διευθέτηση αποτελεί σήμερα την αιτία όλων των δεινών του Λαού μας.

β) Τα οικονομικά  σκάνδαλα ορισμένων στελεχών του.

Σήμερα στην ουσία ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, τα λάθη των επιγόνων και η έλλειψη καθαρού οράματος για το μέλλον του Λαού και της χώρας το εκμηδένισαν. 

  Παναγιώτης   Βλάχος

Οικονομολόγος Περιβαλλοντολόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης