"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Σειρά δράσεων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι θέσεις της ΟΓΕ βρέθηκαν,  στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας της Ομοσπονδίας.

Σημειωτέον, το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων πραγματοποίησε σειρά δράσεων μαζί με σωματεία εργατικά – αυτοαπασχολούμενων – συνταξιουχικά και αγροτικούς συλλόγους του νομού μας, στο Νοσοκομείο, στα Κ.Υ. – το ΠΕΔΥ.

Η εκδήλωση έγινε στον πολυχώρο του δήμου Τρικκαίων στη ΔΕΗ, παρουσία πολλών γυναικών που ενημερώθηκαν για τις δράσεις του τοπικού Συλλόγου, σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ εισηγήτρια ήταν η γιατρός του Κέντρου Υγείας Πύλης, κα. Γιακίμοβα Βεσσίλα.

«Να τονίσουμε όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη το εργατικό και λαϊκό κίνημα, το ταξικό και με ριζοσπαστικό προσανατολισμό να αντιπαλεύει τις θεωρίες του «κόστους οφέλους», «των ελάχιστων πακέτων των παροχών», του «αδύνατου», «του μη πραγματοποιήσιμου». Όλες αυτές οι θεωρίες οδηγούν στην αδράνεια, στο συμβιβασμό με την άσχημη κατάσταση, με μειωμένες απαιτήσεις, τελικά στην αποδοχή της εξαθλίωσης. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε ώστε να κατανοηθούν οι αλλαγές στην Υγεία και οι επιπτώσεις που έχουν αυτές οι αλλαγές για τη ζωή των γυναικών συγκεκριμένα, αλλά και για ολόκληρη τη λαϊκή οικογένεια» ανέφερε το μέλος του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων, κα. Βάσω Μπακάση.

Όπως τόνισε «η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα όλων. Δεν είναι προσωπική ή οικογενειακή υπόθεση, αλλά ευθύνη και υποχρέωση του κράτους να την εξασφαλίζει ισότιμα και δωρεάν σε όλους. Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι τα τελευταία 6 χρόνια, κατά τη διάρκεια δηλαδή της εξέλιξης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, παρατηρείται μια ανησυχητική επιδείνωση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, των λαϊκών οικογενειών. Είναι αποκαλυπτικό ότι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη έχει μείνει σχεδόν το 1/4 του πληθυσμού της χώρας, 2.524.243 άτομα σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, από την καταγραφή του περασμένου Οκτώβρη. Η καταγραφή αφορά τα άμεσα και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη και καταλαβαίνετε ότι κι εκεί θα είμαστε πρωταθλήτριες εμείς οι γυναίκες, μια και έχουμε κατακτήσει το “χρυσό” της ανεργίας μαζί με τη νεολαία».

oge (1)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης