"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

Σειρά θεμάτων στα τραπέζι τριών Υπουργείων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σημαντικά θέματα για τον Δήμο Τρικκαίων, έθεσε στη χθεσινή επίσκεψή του σε τρία, υπουργεία, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Υπουργείο Εσωτερικών

Στον εκ Τρικάλων καταγόμενο Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, έθεσε το ζήτημα του Δημοτικού Θεάτρου. Συνοδευόμενος από την εκλεγείσα και τον απερχόμενο πρόεδρο, κ. Ντίνα Δήμα και κ. Τάσο Κατσιάνη αντιστοίχως, ενεχείρισε στον Υπουργό το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και ένα κείμενο με εξαντλητικά επιχειρήματα, εναντίον της μάλλον γραφειοκρατικής και συστολικής ερμηνείας του νόμου, που προωθεί κλείσιμο του Δημοτικού μας Θεάτρου. Ο Υπουργός απάντησε αμέσως διά της πράξης, καλώντας τη Διευθύντρια του Υπουργείου, κα. Διαμαντοπούλου, να εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα. Ήταν, δε, σαφής: το θέμα, τόσο για τον ουσιαστικό πολιτιστικό του χαρακτήρα, όσο και για την τοπική χροιά του, λόγω της καταγωγής του, θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα.

Υπουργείο ΠΕΚΑ

Ακολούθως ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό του υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκο Ταγαρά. Σε αυτόν έθεσε δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην πόλη των Τρικάλων: την τροποποίηση της ΖΟΕ και την ολοκλήρωση της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης. Παρέστη, δε, και ο βουλευτής κ. Μιχ. Ταμήλος, καθώς, ως πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων, είχε εκκινήσει τις διαδικασίες για τα δύο αυτά θέματα, πριν από 8 περίπου χρόνια.
Ακολούθως, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα στον αναπληρωτή υπουργό. Αυτό των καθυστερήσεων στην εκταμίευση χρημάτων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί – και ήδη υλοποιήθηκαν εργασίες -, το 1ο Γυμνάσιο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ο κ. Παπαστεργίου ασχολήθηκε επισταμένως με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου και της πισίνας στο πάρκο του Αη Γιώργη. Εχοντας ήδη συγκεντρώσει έναν φάκελο με υλικό (φωτογραφικό και εγγράφων) για τις δύο εγκαταστάσεις, επισκέφθηκε το υπουργείο, προκειμένου ο αρμόδιος Υφυπουργός σε θέματα Αθλητισμού, να λάβει σαφή γνώση και να ασχοληθεί επισταμένως με ένα θέμα που ήδη γνωρίζει, δηλαδή την ανάγκη χρηματοδότησης για τις δύο αυτές εγκαταστάσεις.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης