"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Σε αναμονή οι Τρικαλινοί για το πρόγραμμα “εξοικονόμηση κατ’ οίκον”

lafarm

Σχετικά άρθρα

exoikonomo

Στο περίμενε για την έναρξη κατάθεσης χρημάτων από το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ’ οίκον βρίσκονται εκατοντάδες Τρικαλινοί ιδιοκτήτες ακινήτων που ναι μεν εγκρίθηκαν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα όμως ακόμη δεν είδαν το χρώμα του χρήματος.
Αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αναμονή και οι επαγγελματικές ομάδες που έχουν να κάνουν με τις παρεμβάσεις στα κτίρια όπως αλουμινοκατασκευαστές καθώς και άλλες κατασκευαστικές ειδικότητες. Το ζήτημα βέβαια είναι πολύ πιο πολύπλοκο αφενός γιατί η καθυστέρηση στις πληρωμές είναι πολύ μεγάλη και αφετέρου, γιατί σε αυτό το πρόγραμμα στηρίζονται πολλές επαγγελματικές ομάδες για να κινηθούν.

Από την άλλη όμως και οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα αφού πολλοί εξ αυτών, μην μπορώντας να προβούν σε ενέργειες αναβάθμισης των ακινήτων, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ενοικίασή τους.

Το καινούργιο πρόγραμμα

Σε ότι αφορά το αναμορφωμένο πρόγραμμα αναμένεται να καλύψει περίπου 40.000 πολίτες που θα καταθέσουν αίτηση ενώ στο προηγούμενο πρόγραμμα για το οποίο όμως δεν έχουν τακτοποιηθεί οι υποχρεώσεις απέναντι στους αιτούντες, εντάχθηκαν περίπου 50.000 πολίτες.

Όπως επισημαίνουν πάντως οι εμπλεκόμενοι, το πρόγραμμα εξοικονομώ ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή εξυπηρετώντας τόσο τις ανάγκες των πολιτών για ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους, όσο και τους κατασκευαστικούς τομείς που κινήθηκαν μέσα σε συνθήκες πλήρους οικονομικής άπνοιας.

ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης