"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Σε αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου προχώρησαν σήμερα οι αλιείς της Μαγνησίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη μπούκα του λιμανιού απέκλεισαν σήμερα οι αλιείς της Μαγνησίας με περίπου 40 σκάφη ενώ τόνισαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν και η κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Επιπλέον τόνισαν ότι αν οι βουλευτές του Νομού ψηφίσουν το νομοσχέδιο θα κηρυχθούν persona non grata. Τους αλιείς στήριξαν σήμερα με πολυπληθή παρουσία και αγρότες από το Πήλιο αλλά και από Αλμυρό και Βελεστίνο.

Οι αλιείς μπήκαν στα σκάφη τους με τις μαύρες σημαίες και με κόρνες και καπνογόνα κατευθύνθηκαν από το χώρο του τελωνείου προς το κορδόνι όπου έστησαν τα σκάφη τους με τη διακριτική παρουσία σκάφους του λιμενικού. Θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος του συλλόγου αλιέων Βόλου Χρ. Ξηραδάκης τόνισε-μεταξύ άλλων- ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το ν/σ κρίνονται ανεπιθύμητοι  από το σύνολο του αγροτικού κόσμου και των αλιέων.

Ο  ίδιος είπε ότι όλα τα μπλόκα ενισχύονται και οι κινητοποιήσεις θα φτάσουν στα άκρα και πρόσθεσε ότι ο παραγωγικός κόσμος απαιτεί συνάντηση μόνο με τον πρωθυπουργό και με κανέναν άλλο « Σαν συντονιστικό λέμε τέλειωσαν οι κουβέντες με μέλη της κυβέρνησης, ούτε υπουργούς ούτε γραμματείς και υπάλληλους. Ζητάμε συζήτηση από μηδενική βάση και απόσυρση του εκτρώματος που θέλουν να περάσουν».

Ο γραμματέας του Συλλόγου Αλιέων Δημ. Κολοτούρας τόνισε ότι μπήκε ταφόπλακα για τον κλάδο τους και ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι πάρα πολύ δυναμικές με κλείσιμο των λιιμανιών , δρόμων από τους αγρότες κ.λπ.

 

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι την Κυριακή θα γίνει μια ευρεία σύσκεψη στις 11.00 στο Πορφυρογένειο μεταξύ αλιέων, αγροτών και βουλευτών για να γίνει μια συζήτηση από μηδενική βάση.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Ζαγοράς Βάιος Κομνηνός τόνισε: «Τα μέτρα που θέλουν να λάβουν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, σε συνδυασμό με το κόστος παραγωγής, θα μας οδηγήσουν στον αφανισμό, δεν θα βγαίνουμε και θ’ αναγκαστούμε να παρατήσουμε τις δουλειές μας και να προστεθούμε στους άνεργους.

Με τα νέα μέτρα περίπου 80% του εισοδήματος των αγροτών θα πηγαίνει σε ασφαλιστικές εισφορές και φορολογία.»

Ανέφερε ότι οι αγρότες της Ζαγοράς ήρθαν με μικρή αντιπροσωπεία του Ανατολικού Πηλίου, λόγω των καιρικών συνθηκών και αυτές τις μέρες κάνουν ενημερωτικές συσκέψεις των αγροτών  (σήμερα στο Πουρί, αύριο στη Μακρυρράχη, το Σάββατο στον Κισσό και την Κυριακή στη Ζαγορά) για να αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασης, ζητώντας να πάρουν τα μέτρα αυτά πίσω.

«Το μήνυμα προς τους αγρότες είναι να έρθουν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν δυναμικά γιατί δεν έχουμε αύριο και προς την κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά που έλεγε προεκλογικά.

Σε όσους λένε ότι με τις κινητοποιήσεις δεν βγάζουμε τίποτα και  με τους αγώνες του 2009  δεν θα πετυχαίναμε κάτι αποδείχθηκε ότι τελικά καταφέραμε να φθάσουμε στο σήμερα, που πλέον όμως πρέπει να ξεσηκωθούμε, για να πάρουν πίσω αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τόνισε ο κ. Κομνηνός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης