"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Σε αποχή για τέταρτη εβδομάδα οι δικηγόροι

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Συνεχίζουν μέχρι και τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016, την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Τα μέλη της Συντονιστικής επαναλαμβάνουν την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος για άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση.

« Η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι η κυβέρνηση εμμένει σ’ ένα ασφαλιστικό προσχέδιο αναξιόπιστο και μη βιώσιμο, χωρίς μάλιστα να παραθέτει, όπως επανειλημμένα της έχει ζητηθεί, συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς και αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητά του» συμπληρώνει.

Ο δικηγορικός κόσμος απέχει από τα καθήκοντά του στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό από τις 12 Ιανουαρίου 2016.

Στο διάστημα αυτό οι νομικοί λαμβάνουν άδεια για να παραστούν σε δίκες μόνο όταν τίθεται θέμα παραγραφής αδικημάτων. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 170 άδειες.

Συγκεκριμένα οι άδειες δίνονται για παραγραφές – προθεσμίες (αστικά, διοικητικά, ποινικά, συμπεριλαμβανομένης και της συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης), αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μόνον και τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που το χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α’ βαθμό και 7ετία σε β’ βαθμό. Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης – αντίκρουσης της τακτικής πολυμελούς.

Επιπλέον, για τη διευκόλυνση κατά τη διάρκεια της αποχής επιτρέπεται στους δικηγόρους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση -στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου- να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση των δικηγόρων που εκπροσωπούν την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης