"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Σε δύο μήνες έτοιμη η μονάδα του ΟΚΑΝΑ-Θα στεγαστεί στο παλιό νοσοκομείο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ολοένα και περισσότερο απλώνεται στον Δήμο Τρικκαίων το κοινωνικό δίχτυ προστασίας σε συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μετά τις πέντε Κοινωνικές Δομές, το πρόγραμμα «Συνεισφέρω», το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης, έρχεται η σειρά της παρέμβασης στον τομέα των εξαρτημένων ατόμων. Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών) κ. Βαγγέλης Καφετζόπουλος, με τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Μιχάλη Βενιζέλο, ανακοίνωσαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου τη λειτουργία Θεραπευτικής Μονάδας Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης (ΘΜΦΑΕ).
Πρόκειται για ένα πάγιο, παλαιό, χρονίζον αίτημα της τρικαλινής κοινωνίας, που επιλύει σειρά προβλημάτων σε εξαρτημένα άτομα και σε οικογένειές τους. Η Μονάδα θα στεγαστεί στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου Τρικάλων (πρώην γραφεία Παθολογικής Κλινικής), όπου γίνονται εργασίες αποκατάστασης – διαμόρφωσης του χώρου. Κλιμάκιο του ΟΚΑΝΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο και με παρόντες, τον αντιπρόεδρο κ. Δήμο Φωτόπουλο και τον διευθυντή κ. Πλατανιά, επισκέφθηκε τους χώρους του Νοσοκομείου, συναντήθηκε με το ΔΣ και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Η Μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει, όπως δήλωσε ο κ. Καφετζόπουλος σε δύο περίπου μήνες, το αργότερο. Αναμένεται στην πλήρη της ανάπτυξη να εξυπηρετεί – διευκολύνει περί τα 100 άτομα, το 80% περίπου των οποίων θα προέρχονται από τα Τρίκαλα, ενώ θα μετέχουν στη θεραπεία και άτομα από τον γειτονικό νομό Καρδίτσας. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση και ευαρέσκειά του για το σημαντικό αυτό γεγονός, τονίζοντας τη σημαντική συνεισφορά του κ. Βενιζέλου στην ολοκλήρωση του έργου, που φαινόταν να έχει «βαλτώσει». Εξάλλου, όπως τόνισε, πρόκειται για ουσιαστική θεραπευτική συνδρομή σε συνανθρώπους μας. Δεσμεύτηκε, δε, να παράσχει βοήθεια, όπου ζητηθεί από τον ΟΚΑΝΑ – κυρίως σε θέματα υλικοτεχνικής φύσης.
Επιπροσθέτως, ως πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης, της μονάδας του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί στα Τρίκαλα από το 1997 με πλουσιότατο έργο στον τομέα της πρόληψης, ο κ. Παπαστεργίου συζήτησε με τα στελέχη του Οργανισμού εκτενώς θέματα του Κέντρου. Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του ΚΚΠΤ, παρόντος του ψυχιάτρου του Νοσοκομείου κ. Γ. Τσίγκα (και θεματικού αντιπεριφερειάρχη για την Υγεία) και του μέλους του ΔΣ, εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για τον εθελοντισμό κ. Μιχάλη Λάππα, έγινε αρχικώς ενημέρωση για την πορεία των εφαρμοζόμενων προγραμμάτων. Η διευθύντρια κ. Καραμπίνα και το προσωπικό του κέντρου – λίγες ώρες μάλιστα πριν την υλοποίηση ακόμη ενός προγράμματος για τον εθισμό στο διαδίκτυο – αναφέρθηκαν στα όσα λαμβάνουν χώρα στα Τρίκαλα: διαλέξεις, συμβουλευτική, προγράμματα για τις εξαρτήσεις κάθε είδους, για τον σχολικό εκφοβισμό, παρεμβάσεις στα σχολεία και σειρά άλλων δράσεων. Όλα αυτά, απετέλεσαν σημείο συζήτησης με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, ως προς την πορεία τους και τον τρόπο υλοποίησής τους. Ο κ. Παπαστεργίου, δε, εκθείασε το έργο του Κέντρου, τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο θέμα η Αυτοδιοίκηση συνδράμει, αφήνει τους ειδικούς να δράσουν και στηρίζει τις δράσεις αυτές, προς όφελος της κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης