"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Σε εγρηγόρση για «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ναι μεν ολοκληρώνεται το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013, υφίστανται όμως ακόμη προσκλήσεις, ενώ απαιτείται και ορθός, άμεσος, ταχύς και ορθός προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο. Έτσι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Χρυσ. Κυρίτσης συγκάλεσε ευρύτατη σύσκεψη σήμερα το πρωί, προκειμένου ο Δήμος Τρικκαίων να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η σύσκεψη ήταν μικτού χαρακτήρα, καθώς μετείχαν και αιρετοί, και υπηρεσιακοί παράγοντες. Από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων μετείχαν, η προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Φανή Τσαπάλα, η προϊσταμένη του τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Θεοδώρα Σαργιώτη και το στέλεχος κ. Χάρης Βασιλικός. Από την πλευρά των αιρετών, μετείχαν ο αντιδήμαρχος τομέα Α κ. Ηλίας Παπανικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι ΔΕ Παληοκάστρου κ. Βασίλης Παππάς και Παραληθαίων κ. Αχιλλέας Λασπάς, καθώς και οι πρόεδροι των συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων των συγκεκριμένων Δημοτικών Ενοτήτων. Ο λόγος για τον οποίον μετείχαν μόνο οι αιρετοί του συγκεκριμένων περιοχών, ήταν ότι οι δράσεις 3.21 και 3.22 του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» απευθύνεται μόνο σε περιοχές του πρώην προγράμματος ΟΠΑΑΧ.
Ετσι, η σχετική συζήτηση είχε διπλό στόχο. Ο ένας, η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα 3.21, που αφορά σε έργα υποδομών το αμέσως επόμενο διάστημα, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 1η Δεκεμβρίου. Επομένως, απαιτήθηκε η συζήτηση για την υποβολή αιτημάτων πολύ συγκεκριμένων έργων που είναι αναγκαία, αλλά έχουν και την απαιτούμενη ωριμότητα. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκαν έργα, όπως γεωτρήσεις ή γενικότερα αρδευτικά, αγροτικής οδοποιίας με συγκεκριμένη κατεύθυνση που να εξυπηρετεί επί της ουσίας, διευθέτηση χειμάρρων και πιθανοί χώροι άθλησης ή πολιτισμού.
Ο δεύτερος στόχος, ήταν η προετοιμασία για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, σε συνεργασία με τους δύο αντιδημάρχους (προγραμματισμού και τομέα Α) θα ετοιμάσουν τις προτάσεις τους για έργα, τα οποία θα επιχειρηθεί να ενταχθούν σε ευρωπαϊκό ή εθνικό πρόγραμμα. Επομένως, θα απαιτηθεί συνεργασία και με την Τεχνική Υπηρεσία, προκειμένου να υπάρξει και εκπόνηση μελετών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης