"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Σε επίσχεση κατά του ΕΟΠΥΥ οι μικροβιολόγοι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά από συνεχείς προειδοποιήσεις για καταβολή των οφειλόμενων ποσών καθώς και για την ομαλοποίηση της διαδικασίας πληρωμής τους από τον ΕΟΠΥΥ, οι μικροβιολόγοι και των Τρικάλων εξαντλώντας κάθε περιθώριο προχώρησαν από αρχές του μήνα σε επίσχεση εργασίας.

Η επίσχεση εργασίας θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες μέχρι να υπάρξουν και να δοθούν οι εγγυήσεις ότι θα διασφαλιστεί το πλαίσιο συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ με τρόπο δίκαιο αλλά και συνεπή απέναντί τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που θα προχωρούν σε εξετάσεις με παραπεμπτικό ιατρού, θα πληρώνουν εξ΄ολοκλήρου το ποσό που κοστίζουν οι εξετάσεις κι έπειτα με τα παραστατικά και τις αποδείξεις θα διεκδικούν τα χρήματα από τον φορέα του ΕΟΠΥΥ.

Τα προβλήματα στον κλάδο των μικροβιολόγων πλέον χρονίζουν. Όπως αναφέρουν επιστήμονες του κλάδου στα Τρίκαλα στην ουσία πληρώνονται τις μισές εξετάσεις που πραγματοποιούν ανά έτος. Παρόλο αυτά φορολογούνται όλο το ποσό ενώ οι καθυστερήσεις πληρωμής τους από τον ΕΟΠΥΥ τους οδηγούν σε αδιέξοδο σε ότι αφορά στην λειτουργία των ιατρείων τους, την αγορά αντιδραστηρίων κοκ.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε μέσο πίεσης ενώ εκτός από την επίσχεση στην οποία έχουν προχωρήσει έχουν καταθέσει και εξώδικο κατά του ΕΟΠΥΥ ζητώντας την αποκατάσταση των προβλημάτων.

H EREYNA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης