"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Σε επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχωρά το Υπουργείο Υγείας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εντολή για επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη καθώς και του προσωπικού τους έδωσε το υπουργείο Υγείας το πρωί της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας «κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία.

Στο νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Υπ. Υγείας: Γιατί κρίθηκε απαραίτητη η επίταξη κλινικών

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων κρίθηκε απαραίτητα «αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κοροναϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

«Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως χτεςτο βράδυ στις 21:00, εξέπνευσε το τελεσίγραφο που είχε δώσει το υπ. Υγείας στους ιδιοκτήτες κλινικών.

Στο σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών αναφέρεται ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις, αλλά έχουν γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών Covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της Covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης