"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Σε κλίμα κατάνυξης τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Οικουμενίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με κάθε επισημότητα και συμφώνως με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιουνίου 2021 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Οικουμενίου, ο οποίος και ευρίσκεται στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων Τρικάλων.

dsc02731 resized 1024

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, μετέφερε στο υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Ακολούθως ο Σεπτός μας ποιμενάρχης, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, προϋπάντησε πανδήμως στα προπύλαια του Ιερού Ναού το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος Παναγίας «Άξιον Εστίν».

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους πιστών και ενοριτών της περιοχής, οι οποίοι και προσήλθαν από πολλά μέρη, για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός της Μητροπόλεως και της Επαρχίας μας.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης ο οποίος ομίλησε καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης