"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

«Σε πλειστηριασμό οι ζωές των νεφροπαθών»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την προσοχή όλων όσων κάνουν αιμοκάθαρση στα φίλτρα που χρησιμοποιούν επέστησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Λάρισας «Ο Αγιος Αχίλλειος» π. Γεώργιος Ντάρδας στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες. «Αυτό που προέχει είναι να κάνουμε αιμοκαθάρσεις.
«Σε πλειστηριασμό οι ζωές των νεφροπαθών»

Πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή στα φίλτρα που χρησιμοποιούν είτε στα ιδιωτικά κέντρα είτε στα κρατικά νοσοκομεία. Να μην φοβάστε και να ρωτάτε γιατί δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο καταγγελίας που έκανε καθώς όπως είπε «το υπουργείο Υγείας βγάζει σε πλειστηριασμό τις ζωές των νεφροπαθών».

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του Υπουργείου ο πρόεδρος των νεφροπαθών στη Λάρισα καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι «αφήνουν τα νοσοκομεία της χώρας χωρίς φίλτρα αιμοκάθαρσης, καθώς συμφώνησαν να πουλήσουν φίλτρα σε διάφορα νοσοκομεία σε τέτοια τιμή που μόνο το καρτέλ της φτήνιας που δημιούργησαν μπορεί να αντεπεξέλθει. Το αποτέλεσμα ήταν μεγάλα νοσοκομεία που χρησιμοποιούν ποιοτικά φίλτρα να ανέβουν στο παρατηρητήριο τιμών και να μην μπορούν να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΠΥ. Με την επιλογή του το Υπουργείο Υγείας αφαίρεσε από τον ιατρό του δημόσιου νοσοκομείου το δικαίωμα και την υποχρέωση να επιλέγει την κατάλληλη θεραπεία για τον πάσχοντα».

Οι νεφροπαθείς υποστηρίζουν ότι με τα ποιοτικά και νέας τεχνολογίας φίλτρα θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να αυξήσουν το προσδόκιμο και την ποιότητα ζωής τους μόνο όσοι αιμοκαθαρούμενοι έχουν την οικονομική δυνατότητα. «Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες πολίτες και φυσικά οι νεφροπαθείς δικαιούνται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στην αιχμή των ιατροτεχνολογικών εξελίξεων με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τις αξίες του καθένα και της κοινωνίας συνολικά. Υπηρεσίες που να συνάδουν με το επίπεδο της ενωμένης Ευρώπης, που τόσες θυσίες έχουμε καταβάλλει ως λαός για να παραμείνουμε εκεί. Εμείς πιστεύουμε ότι δε νοούνται υπηρεσίες υγείας χωρίς ποιοτικές προδιαγραφές. Προδιαγραφές που να ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και να διασφαλίζουν την ποιότητα αιμοκάθαρσης όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» κατέληξε ο κ. Ντάρδας.

Κατά τη γενική συνέλευση αποφασίστηκε παράλληλα, ο ορισμός νέων εκλογών στον σύλλογο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής τους. Μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα όπως και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου μόνο όσοι έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά.

Ζωή Παρμάκη

www.eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης