"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Σε στενή πολιορκία Βολιώτες για να ιδρύσουν εταιρεία στη Βουλγαρία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε «πολιορκητικό κριό» δεκάδες Βολιώτες επαγγελματίες από εταιρείες παροχής υπηρεσιών που εκμεταλλευόμενες το φαινόμενο μαζικής φυγής και μεταφοράς επιχειρήσεων στο εξωτερικό… προσπαθούν να πιέσουν τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες να ανοίξουν «παρτίδες» με τα Βαλκάνια.

 

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα πολλοί επαγγελματίες, όπως παραδέχτηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «βομβαρδίζονται» σχεδόν καθημερινά με emails προκειμένου να δεχτούν να «μετακομίσουν» σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία στα Βαλκάνια αλλά και η Κύπρος, από ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών που αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα στο συγκεκριμένο τομέα και μάλιστα απολαμβάνοντας διόλου ευκαταφρόνητες αμοιβές.

Στόχος τους να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους «πελάτες» για αυτό και παρουσιάζουν ως μοναδική ευκαιρία… τη μεταφορά στην αλλοδαπή και ειδικότερα στα Βαλκάνια.

Το memo για να δελεαστούν οι επαγγελματίες -κυρίως μικρομεσαίοι- διόλου κολακευτικό για την ελληνική πραγματικότητα μετά τα νέα μέτρα, με αναφορές στην υψηλή φορολογία και στα πλεονεκτήματα που έχει έναντι της Ελλάδας η επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια, αλλά και την Κύπρο.

«Δεν υπάρχει πλέον λόγος να συνεχίζετε την άνιση μάχη με το τωρινό φορολογικό καθεστώς. Μειώστε τη φορολογία σας και επεκτείνετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα σε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον με την ίδρυση της δικής σας εταιρείας στη Βουλγαρία. Η εταιρεία …… σας παρέχει τη δυνατότητα ίδρυσης εταιρείας στη Βουλγαρία ή στην Κύπρο έχοντας πάντα ως κύριο στόχο τη μεγιστοποίηση της καθαρής απόδοσης των επενδύσεων και των λειτουργικών κερδών των πελατών σας και φυσικά πάντοτε μέσα στα νόμιμα πλαίσια» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο ενημερωτικό σημείωμα.

Παράλληλα γίνεται παράθεση των πλεονεκτημάτων όπως για το χαμηλό εργατικό κόστος, για το χαμηλό εταιρικό φορολογικό συντελεστή κερδών στο 10%, επίσης γίνεται αναφορά «στο σταθερό τραπεζικό σύστημα και τις χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές, για την απαλλαγή του ΦΠΑ μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. λόγω ενδοκοινοτικών συναλλαγών κ.α.

Πολλοί το σκέπτονται…

Παρά την ασφυκτική πίεση που δέχονται σε σημείο που να δυσανασχετούν οι περισσότεροι, αρκετοί ωστόσο επαγγελματίες δεν κρύβουν ότι αρχίζουν να το σκέφτονται.

Σημειώνεται ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περισσότερες από 9.000 εξετάζουν αυτή την στιγμή να φύγουν στο εξωτερικό!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Endeavor Greece, (διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας), καταγράφεται ότι το 39% των επιχειρήσεων εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας στο εξωτερικό, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από την αντίστοιχη έρευνα της Endeavor τον περασμένο Ιούλιο, μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και της τραπεζικής αργίας.

Η χειρότερη εικόνα καταγράφεται στους κλάδους της τεχνολογίας και της υγείας των οποίων οι εταιρείες θεωρούν πιο πιθανή τη μεταφορά έδρας στο εξωτερικό.

Βασικοί λόγοι φυγής σημειώνονται η φορολογική αστάθεια (60%), η πρόσβαση σε κεφάλαια (55%), η υψηλή φορολογία (51%) και η γραφειοκρατία (42%). Λιγότερο σημαντικοί λόγοι είναι η δυσκολία στις συναλλαγές λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων και η αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης