"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Σε τροχιά και νέων lockdown αν δεν κατέβουν από τις 3.000 τα κρούσματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tο ελπιδοφόρο μήνυμα ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως δήλωσε και η λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου, τα νούμερα που ανακοινώθηκαν από την πόλη της Μακεδονίας, αναδεικνύουν μία σχετική σταθεροποίηση στον αριθμό των νέων περιπτώσεων Covid-19. Με δεδομένη την ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη, η σταθεροποίηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων εκτιμάται ως ένα πολύ ικανοποιητικό στοιχείο, για την αποσυμφόρηση της κατάστασης τα επόμενα 24ωρα.

Η κυρία Παπαευαγγέλου, ωστόσο, έκανε λόγο για μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες και ανέφερε ότι πιθανότατα βρισκόμαστε στο πικ της πανδημίας. Δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο να χρειαστούν και άλλα lockdown το επόμενο διάστημα.

Η ανακοίνωση των 3.038 νέων κρουσμάτων, με το κύριο βάρος σε επίπεδο αριθμών να αφορά τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, δείχνει ότι η διασπορά του νέου κορωνοϊού είναι μεγάλη και όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, αφορά ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και περιοχές που μέχρι πρότινος ήταν εκτός της «επικίνδυνης» λίστας.

Περιοχές όπως η Λάρισα, η Μαγνησία, η Πέλλα και η Πιερία, παρουσιάζουν -αναλογικά με τον πληθυσμό τους- πολύ υψηλά ιικά φορτία, ενώ σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο» και συνίσταται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια και προσοχή, για την αποφυγή ακόμη χειρότερων καταστάσεων.

Από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής ισχύει πλέον και η απαγόρευση μετακίνησης μέχρι τις πέντε το πρωί, ενώ το Σάββατο αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα, με το κλείσιμο τόσο των Δημοτικών σχολείων, όσο και των νηπιαγωγείων.

Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Το απόλυτο στοίχημα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, εξαιρετικά κρίσιμες, σημείωσε και επισήμανε πως για να καταφέρουμε να ανακοπεί το δεύτερο κύμα , το κλειδί είναι να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης