"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Σε τροχιά υλοποίησης η δέσμευση Σκρέκα για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το σημαντικό έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τρικάλων, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 5,2 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ.

Το συγκεκριμένο έργο είναι πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο πριν ένα χρόνο περίπου.

Ήδη ο ολοκληρωμένος φάκελος με τις μελέτες κατασκευής έχει αποσταλεί από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο υπουργείο Υγείας και σύντομα αναμένεται η έγκριση τους ενώ σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Γρηγορίου το νοσηλευτικό ίδρυμα εμφανίζεται πανέτοιμο από πλευράς προδιαγραφών για τους τρεις πρώτους διαγωνισμούς οι προκηρύξεις των οποίων θα δημοσιευθούν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τρικάλων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προσθήκη θερμομόνωσεων, την αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού με φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης LED, την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την αντικατάσταση μέρους του ιατροτεχνικού εξοπλισμού.

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ενισχύσει την περιφερειακή ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, να συμβάλλει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων, θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και θα μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλό νέο, αλλά με Υπουργό από Τρίκαλα, στόχος πρέπει να είναι ότι έκανε το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας:

    “Το πρώτο στη χώρα «Πράσινο» Νοσοκομείο θα είναι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις, για την εγκατάσταση ερευνητικής πιλοτικής Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας υψηλής απόδοσης –ΣΥΘΗΑ- κελιού καυσίμου και ΑΠΕ με τη χρήση Υδρογόνου Η2, παρέχοντας πλήρη αυτονομία στην ηλεκτροδότηση, θέρμανση και ψύξη.

    Το Καλοκαίρι του 2022 εντάχθηκε το έργο της χρηματοδότησης των μελετών για την επέκταση του ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020″, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, και περιλαμβάνει νέα πτέρυγα στις εγκαταστάσεις του, αυτό της μονάδας ΣΗΘΥΑ στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, αλλά και στο κοντινό Κέντρο Διημέρευσης /ημερήσιας φροντίδας ατόμων ΑΜΕΑ του Δήμου Εορδαίας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης