"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Σε 100 δόσεις οι οφειλές των πολιτών προς Δήμους

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις σε 100 δόσεις και με διαγραφή ακόμη και του συνόλου των προσαυξήσεων θα δώσει στους δημότες διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, όπως επαναβεβαίωσε  στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης.

«Η ρύθμιση αυτή έχει ως ανώτατο όριο τις 100 δόσεις. Προβλέπει ανάλογα με τον τρόπο εξόφλησης τη διαγραφή ακόμα και τους συνόλου των προσαυξήσεων και θεωρώ ότι πράγματι θα συμβάλει και στην αύξηση της εισπραξιμότητας των δήμων, αλλά θα είναι και ανακουφιστική για τους οφειλέτες», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών που εμφανίστηκε αρνητικός στο να ενταχθούν και οι συγκεκριμένες οφειλές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
«Νομίζω ότι το πεδίο εφαρμογής της συγκεκριμένης ρύθμισης (σ.σ. εξωδικαστικός συμβιβασμός) είναι πολύ συγκεκριμένο. Προβλέπει, άλλωστε, ένα όριο οφειλής άνω των 20 χιλιάδων ευρώ και δεν θεωρώ ότι θα είναι τόσο ευέλικτο και αποτελεσματικό στην περίπτωση των οφειλών προς τους δήμους», εξήγησε.
Αντίθετα, ο κ. Π. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει την πρόταση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασίλη Κεγκέρογλου ν’ αυξηθούν οι δόσεις στις 120.
«Δεν μπορεί – σημείωσε ο κ. Β. Κεγκέρογλου – να έχουμε 120 δόσεις στον εξωδικαστικό, 120 δόσεις στο ζήτημα που έχει να κάνει με τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι εκτός εξωδικαστικού, 120 δόσεις για μια σειρά από οφειλές και στις οφειλές για τους δήμους να μου λέτε πως οι δόσεις είναι 100. Θα μου πείτε, «τόσο σημαντικό είναι οι είκοσι;». Όχι, αλλά δείχνει ότι υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη χωρίς λόγο»,
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έθεσε και το ζήτημα των επιτοκίων «τα οποία θα νομοθετηθούν, ούτως ώστε η θετική άποψη που εκφράσατε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαγραφή των μεγάλων προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί, να συνδυαστεί με ένα λογικό επιτόκιο το οποίο θα μπορεί να δώσει βιώσιμη ρύθμιση», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν μιλάμε για τέτοια ποσά, βέβαια, που το 100 ή το 120 θα φέρει τη μεγάλη διαφορά. Περισσότερο η δυνατότητα, νομίζω, και το κίνητρο διαγραφής προσαυξήσεων είναι αυτό που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι οφειλέτες. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι αξίζει να το δούμε έτσι ώστε να την κάνουμε όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική και λειτουργική τη ρύθμιση», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών.
ΣΤΟ ΓΛΚ
Στην ομιλία του ο κ. Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι το πολυνομοσχέδιο βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται «από μέρα σε μέρα για να κατατεθεί στη Βουλή.
Απ’ όσο γνωρίζω, οι όποιες παρατηρήσεις του Γενικού Λογιστηρίου –όπως άλλωστε προβλέπεται να γίνεται σε κάθε νομοσχέδιο- έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Άρα, νομίζω περί τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου θα έχουμε ψηφισμένη πια ρύθμιση», προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης