"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Σημαντική συμβολή των εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων στην αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας – Συρίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη ανταπόκριση στους εργαζόμενους του ΓΝΤ είχε το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, υλικά πρώτης ανάγκης, φάρμακα κα στους σεισμοπαθής Τουρκίας –Συρίας.  Σήμερα η υλική βοήθεια αναχώρησε από το Νοσοκομείο με ενδιάμεσο σταθμό τη Λάρισα , όπου θα φορτωθεί στο κοντέινερ της δεύτερης αποστολής του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και θα παραδοθεί σε συνδικάτα της Τουρκίας στη συνοριακή δίοδο Κήποι-Ύψαλα στον Έβρο. 

Κατά την αναχώρηση της υλικής βοήθειας εκ μέρους της επιτροπής αγώνα , η Βάσω Μπακάση , μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων  τόνισε :

Από την πρώτη στιγμή συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες, ειδικά από την περιοχή στο επίκεντρο του σεισμού. Έχουμε τα βιώματα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του κόσμου αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών.

Έτσι από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών σεισμών το αγωνιστικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα ανέλαβε πρωτοβουλίες στήριξης και αλληλεγγύης των δοκιμαζόμενων λαών της Συρίας και της Τουρκίας.   Σε επικοινωνία με τα συνδικάτα της Τουρκίας και της Συρίας για την στήριξη των θυμάτων και την έκφραση της αλληλεγγύης.

Βέβαια, κόντρα στο αίσθημα φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, αυτές τις δύσκολες ώρες αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η δολοφονική πολιτική των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για τα συμφέροντα, τις επιδιώξεις και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο λαός της Συρίας, που συνεχίζει να βιώνει την μακροχρόνια επέμβαση των ιμπεριαλιστών και με το δολοφονικό εμπάργκο που συνεχίζεται εν μέσω της τραγωδίας του καταστροφικού σεισμού.Ο λαός της Συρίας χρειάζεται άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, υλικά πρώτης ανάγκης, φάρμακα, κ.α. όμως ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό, που δίνει μάχη για την επιβίωση με χιλιάδες νεκρούς από το σεισμό.

Απαιτούμε να αρθούν όλα τα εμπόδια στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Συρίας. Να σταματήσει τώρα το Δολοφονικό Εμπάργκο!

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης