"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Σκηνές χάους στη Γαλλία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να «λιντσάρουν» τον Μακρόν – Φυγαδεύτηκε από θέατρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Γαλλία με οργισμένο πλήθος να επιχειρεί να εισβάλει σε θέατρο όπου βρισκόταν ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και παρακολουθούσε παράσταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η παρακολούθηση της παράστασης διεκόπη βιαίως, καθώς για λόγους ασφαλείας οι ειδικές  δυνάμεις της αστυνομίας τον απομάκρυναν από το σημείο.

Η βραδιά ήταν, αν μη τι άλλο, περιπετειώδης για τον Γάλλο πρόεδρο, τον οποίο κόντεψαν να λιντσάρουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Επί έξι εβδομάδες βρίσκονται στους δρόμους οι Γάλλοι διαμαρτυρόμενοι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Η κυβέρνηση των Παρισίων είχε ανακοινώσει στις 11 Ιανουαρίου ότι είναι «διατεθειμένη να αποσύρει» από το νομοσχέδιό της για μεταρρύθμιση των συντάξεων το μέτρο που δίνει κίνητρα στους Γάλλους να εργαστούν έως την ηλικία των 64 ετών.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε επιστολή του σε συνδικάτα εργαζομένων, οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να συμφωνήσουν στα μέτρα που θα εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ισορροπία του συνταξιοδοτικού συστήματος το 2027, διαφορετικά η παράταση των ηλικιακών ορίων για πλήρη σύνταξη θα επαναφερθεί.Κι όσο δεν συμφωνούν, τόσο θα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης