"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Σκρέκας στο 4o Athens Investment Forum 2021: «Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια – Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tην συζήτηση συντόνισε ο εκδότης και διευθυντής της Realnews, Νίκος Χατζηνικολάου. Μάλιστα σε ερώτησή του κ. Χατζηνικολάου προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα για το εάν η κυβέρνηση προτίθεται στη πορεία και εφόσον τα πράγματα δυσκολέψουν και άλλο να πάρει επιπλέον μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών, ο υπουργός απάντησε θετικά αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτός είναι και ο ρόλος του Ταμείου για την ενεργειακή μετάβαση που έχει συσταθεί.

Τώρα, όσον αφορά τις επενδύσεις του κλάδου από το Ταμείο Ανάκαμψης ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε ότι υπολογίζονται  περί τα 3,5 δισ. ευρώ ενώ για την υλοποίηση έργων αποθήκευσης ενέργειας τα κονδύλια φτάνουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα του πλανήτη είναι να μετριαστούν τα αίτια που προκαλούν την κλιματική αλλαγή άρα και την κλιματική κρίση.

«Να ξεκαθαρίσω, ότι η αυξημένη τιμή φυσικού αερίου στις παγκόσμιες αγορές, δεν έχει να κάνει με τίποτα με την απόφαση της Ελλάδας και της Ευρώπης για μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αλλά και απεξάρτηση από τον λιγνίτη.

Η αύξηση ίσα-ίσα οφείλεται στο ότι δέκα χρόνια δεν κάναμε τίποτα με τα ορυκτά καύσιμα» σήμειωσε ο υπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι όποιος δεν έχει κατανοήσει το συγκεκριμένο θέμα δεν γνωρίζει πως παράγεται η ενέργεια και πως χρησιμοποιείται.

Στο πάνελ φιλοξενήθηκαν και συζήτησαν για τα ενεργειακά θέματα ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., Ανδρέας Σιάμισιης, ο chief executive officer της EDISON S.p.A., Nicola Monti, ο διευθύνων σύμβουλος τη ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντης του Ομίλου Κοπελούζου, Ιωάννης Αράπογλου, ο ceo του ομίλου Energean, Μαθιός Ρήγας και ο διευθύνων Σύμβουλος του ελληνικού χρηματιστηρίου ενέργειας και της εταιρείας εκκαθάρισης συναλλαγών χρηματιστηρίου ενέργειας, Γεώργιος Ιωάννου. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης