"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Σκρέκας : O ΣΥΡΙΖΑ “τρέφεται” από τα προβλήματα των πολιτών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει αποτελεσματικά την κοινωνία κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, απάντησε στη συζήτηση για τον πρώτο Εθνικό Κλιματικό Νόμο στην ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που τρέφεται από τα προβλήματα των πολιτών, η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες της κοινωνίας και προχωράει με πράξεις στη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Μιλώντας για τον νέο μηχανισμό που θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι  «θα απορροφήσουμε το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, το 85% της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές, το 80% – 82% για επαγγελματικούς καταναλωτές και το 90% – 95% για τους αγρότες και τα αγροτικά τιμολόγια».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν βίαιης απολιγνιτοποίησης και αύξησης της εξάρτησης της χώρας από το φυσικό αέριο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε ότι η χρήση φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε κατά 110%, ενώ η χρήση λιγνίτη μειώθηκε κατά 50%.

Ο Τρικαλινός Υπουργός παρουσίασε, επίσης, τους βασικούς πυλώνες του νομοσχεδίου για τον πρώτο Κλιματικό Νόμο στην ιστορία της χώρας, ο οποίος ψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως τόνισε, το νέο νομοθετικό πλαίσιο περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους και μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και επιταχύνει τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία με τρόπο που διευκολύνει την ηπιότερη προσαρμογή, τη δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ των πολιτών και των επιχειρήσεων και τη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης