"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.8 C
Trikala

Σοβαρή αποκάλυψη Ραγκούση: Μολυσμένο και κινητό πολίτη από παραποιημένο SMS του emvolio.gr

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια σοβαρότατη αποκάλυψη έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για το σκάνδαλο υποκλοπών.

Τα πλοκάμια του Predator, με σοβαρές τις ενδείξεις για σύνδεση της κυβέρνησης με το κακόβουλο λογισμικό και τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και στελεχών του στρατού, φαίνεται πώς απλώνονται και εισβάλλουν έμπρακτα στην ιδιωτική ζωή των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να «φυλάγονται».

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφερε στο «φως» μια καταγγελία πολίτη ο οποίος «δέχτηκε SMS με παραποιημένη από το Predator διεύθυνση που παραπέμπει στη διεύθυνση emvolio.gov.gr». Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το SMS έφτασε από την πλατφόρμα στο κινητό του πολίτη, λίγες ημέρες πριν τον ραντεβού που είχε κλείσει για τον εμβολιασμό του.

«Θα το πω απλά, πολίτης του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με Predator δέχθηκε μήνυμα με λογισμικό αυτό με παραποιημένη τη διεύθυνση gov.gr», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δηλαδή την ώρα που περίμενε SMS υπενθύμισης του εμβολίου αντί να πάρει το κανονικό SMS πήρε το μολυσμένο με το Predator. Πως γνώριζαν το ραντεβού; Γιατί βεβαίως όπως καταλαβαίνουμε ο πολίτης πάτησε το λινκ και επιμολύνθηκε το κινητό του», συμπλήρωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεπώς, οΓιάννης Ραγκούσης συμπέρανε με βάση τα παραπάνω: «Προκύπτει ενιαίο κέντρο διαχείρισης στις πλατφόρμες gov.gr με το σύστημα παρακολούθησης Predator και με έδρα το Μαξίμου».

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε επίσης στις καταγγελίες για την εταιρεία Majoritas η οποία υποστηρίζει στο σάιτ της ότι βοήθησε το 2019 τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές αξιοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για να χειραγωγήσει τις πολιτικές και εκλογικές τους προτιμήσεις.

Απαντήσεις ζητούνται από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Την ώρα που η συζήτηση στη Βουλή «φουντώνει», ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης καλείται να δώσει εξηγήσεις για την καταγγελία αυτή, αφού τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών είναι απόρρητα και προστατεύονται δια νόμου, με τους κρατικούς φορείς να έχουν ωστόσο πρόσβαση σε αυτά. «Να απαντήσει ο κ. Πιερρακάκης για το πως γνώριζαν οι χειριστές του Predator το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για το εμβόλιο», ανέφερε ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης