"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Σοκ στα Τρίκαλα. Η ΕΑΣ υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στην προπτωχευτική διαδικασία του “άρθρου 99”

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Σε αίτηση υπαγωγής  στο νομικό πλαίσιο της προπτωχευτικής διαδικασίας, γνωστό παλαιότερα και ως άρθρο 99, προχώρησε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.

Η εξέλιξη που προδιαγράφει δραματικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους και τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΑΣ, έρχεται σε μια εποχή που ο πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα Αχιλλέας Λιούτας διαβεβαίωνε τα μέλη του, κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση, ότι το μέλλον της επιχείρησης θα είναι ευοίωνο…

Εργαζόμενοι και συνεταιριστές- μέλη  φοβούνται πλέον ανοιχτά ότι η Ένωση των Τρικάλων θα έχει το ίδιο τέλος που είχε εκείνη της Λάρισας η οποία οδηγήθηκε στην καταστροφή από τα εγκληματικά λάθη των δικών της ανθρώπων που την διοικούσαν.

Τα χρέη της επιχείρησης προς τράπεζες και τρίτους ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς πάντως να έχει γίνει γνωστή η ακριβής απεικόνιση των οφειλών. Μόνο προς την τράπεζα Πειραιώς η ΕΑΣ Τρικάλων και οι θυγατρικές της γαλακτοβιομηχανία «ΤΡΙΚΚΗ», εκκοκκιστήριο, κ.λ.π. χρωστούν περισσότερα από 20 εκ. ευρώ. Χρήματα οφείλονται επίσης και στους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν ήδη σε καθυστέρηση 3-4 μισθούς.

Επιπλέον η ΕΑΣ Τρικάλων έχει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του βάμβακος, οι οποίες δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για αθέτηση συμβολαίων και για ποσά που υπερβαίνουν συνολικά τα 10 εκ. ευρώ. Μάλιστα μία εξ΄αυτών, η ΒΙΟΛΑΡ των αδερφών Μάρκου από την Λάρισα, έχει κατασχέσει το εκκοκκιστήριο Μεγαλοχωρίου, έχει συνάψει συμφωνία σταδιακής αποπληρωμής με την διοίκηση της ΕΑΣ Τρικάλων,  προχωρώντας μάλιστα και σε συνεργασίας μαζί της ώστε να προμηθεύεται προϊόντα βάμβακος για λογαριασμό της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ερωτηματικά προκάλεσε στους εργαζόμενους και η σιωπηρή αλλαγή στη διαχείριση του Οξοποιείου της Ένωσης, το οποίο διαχειρίζεται εδώ και καιρό ένας πρώην αντιπρόσωπος της μονάδος από την Αθήνα…

Σημειώνεται πως, προκειμένου να επικυρωθεί συμφωνία εξυγίανσης στο δικαστήριο, θα πρέπει να έχει συναφθεί από τον οφειλέτη και από πιστωτές του που εκπροσωπούν το 60% του συνόλου των απαιτήσεων στο οποίο περιλαμβάνεται το 40% των τυχόν εμπραγμάτως ή με ειδικό προνόμιο ή με προσημείωση υποθήκης εξασφαλισμένων απαιτήσεων. Επίσης προβλέπεται πως η επικύρωση συμφωνίας, η οποία έχει συναφθεί μόνον από πιστωτές, που συγκεντρώνουν τα συγκεκριμένα ποσοστά, χωρίς τη σύμπραξη του οφειλέτη, είναι δυνατή εφόσον ο οφειλέτης βρίσκεται, κατά το χρόνο σύναψης της συμφωνίας, σε παύση πληρωμών.

Κώστας Τόλης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μα αφού ο πρόεδρος είπε πως όλοι πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το πράγμά; Είστε κακά παιδιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης