"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Σοφία Σακοράφα: Eρώτηση για την κάλυψη δωρεάν self test ιδιωτικών εκπαιδευτικών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αναφορικά με την κάλυψη του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου  (self test), στους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού τομέα. 

Η Σ. Σακοράφα κάνει λόγο για «αδιανόητη και ακατανόητη διάκριση» που επιβαρύνει με πρόσθετο κόστος τους εκπαιδευτικούς  και τις επιχειρήσεις. 

Αναλυτικά: 

Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε στις 11/1/2022 ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σπυρίδων-Άδωνι Γεωργιάδη και Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα την κάλυψη διαγνωστικών τεστ (κορωνοϊού) Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Με βάση  το κυβερνητικό πλαίσιο μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 (βλ Κ.Υ. Απόφαση αριθμ. ΓΠ οικ. 360, ΦΕΚ τ. Β΄/αρ,φ, 7/ 6-1-22),  ως προς τις εκπαιδευτικές μονάδες προβλέπεται η χορήγηση δωρεάν self test στους εκπαιδευτικούς  για το δημόσιο σχολείο, αλλά δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη πρόβλεψη κάλυψης για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, ΚΔΑΠ κ.λπ.). 

Επειδή η αδικαιολόγητη και ακατανόητη αυτή διάκριση επιβαρύνει με πρόσθετο κόστος τους εκπαιδευτικούς και τις επιχειρήσεις,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Υπάρχει η κυβερνητική πρόθεση για την εύλογη άρση της αδικαιολόγητης διάκρισης και την άμεση διόρθωση του υφισταμένου πλαισίου, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην πρόβλεψη για τη χορήγηση των δωρεάν self test ;

Η Ερωτώσα Βουλευτής 

Σοφία  Σακοράφα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης