"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Σπουδαία έρευνα Τρικαλινού γιατρού στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Χειρουργικής Καρδιάς και Θώρακος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας πραγματοποιήθηκε το 33ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Χειρουργικής Καρδιάς και Θώρακος . Χειρουργοί από όλο τον κόσμο συμμετείχαν σ’ αυτή τη γιορτή της επιστήμης συμμετέχοντας σε ζωντανές παρουσιάσεις εργασιών, ανοιχτές τράπεζες συζητήσεων αλλά και πρακτικά εργαστήρια ώστε να ενημερωθούν και να ενημερώσουν σχετικά με τις καινοτομίες του κλάδου αυτού της Ιατρικής που είναι τόσο πολύτιμος για τη ζωή.

Μέρος στο συνέδριο έλαβε και ο δικός μας Τρικαλινός Νίκος
Καλαμπόκας, ο οποίος ολοκληρώνει την ειδικότητά του στην καρδιοχειρουργική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντύσσελντορφ Γερμανίας.

Ο Νίκος Καλαμπόκας είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας με ειδίκευση στην Εμφύτευση Συσκευής Υποβοήθησης Αριστερής Κοιλίας (LVAD) και  Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς (HTX) του γερμανικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στο επιστημονικό συνέδριο ο Νίκος Καλαμπόκας παρουσίασε την έρευνα που πραγματοποίησε σχετικά με την επίδραση της προεγχειρητικής χορήγησης του φάρμακου Levosimendan (Simdax) κατά την διάρκεια της εμφύτευσης Συσκευής Υποβοήθησης Αριστερής Κοιλίας (LVAD) σε ασθενείς με
δεξιά καρδιακή ανεπάρκεια.

Σημειώνεται ότι συμμετείχε και στο 32ο περσινό συνέδριο που έλαβε χώρα στο Μιλάνο της Ιταλίας με την έρευνά του σχετικά με την προσέγγιση (κεντρικού ή περιφερειακού) καθετηριασμού κατά τη μηχανική υποστήριξη της κυκλοφορίας (ECMO) μετά από χειρουργείο καρδιάς.


Το παγκοσμίου κύρους συνέδριο δίνει ραντεβού του χρόνου τον Οκτώβριο στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, όπου καλεί τους επιστήμονες ιατρούς να συμβάλουν τα μέγιστα με την κατάρτισή τους. Αναμένουμε τα καλά νέα για την επόμενη συμμετοχή του δικού μας νεαρού Τρικαλινού, που μας κάνει υπερήφανους στο
εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης