"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Στάση εργασίας από τους εργαζομένους στο νοσοκομείο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου 4ωρη  πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, για τη διεκδίκηση της μονιμότητας, της επαρκούς στελέχωσης και της χρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επίσης καθολική πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία, απόσυρση του Αντιασφαλιστικού Νόμου, ένταξη στα ΒΑΕ και ανάκτηση μνημονιακών απωλειών.
Οι Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και Κ.Υ της πόλης καλούν όλους τους υγειονομικούς και συναδέλφους  να οργανώσουν κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες. Όπως μάλιστα οι ίδιοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τους εργαζομένους στις ατομικές συμβάσεις, με σκοπό τη στελέχωση του Δημοσίου με «πάμφθηνο» προσωπικό. Με τη σχετική εγκύκλιο (22-3-2016) το υπουργείο Υγείας κάνει γνωστό πως πλέον κάθε φορέας στην Υγεία μπορεί να απασχολεί τον κάθε εργαζόμενο στην καθαριότητα ως ατομικό εργολάβο χωρίς κανένα δικαίωμα.
Καλούνται λοιπόν οι εργάτες καθαριότητας, οι συνάδελφοι και οι υγειονομικοί να συνεχίσουν τον αγώνα που ξεκίνησε η ΠΟΕΔΗΝ για την διεκδίκηση της μονιμότητας με πλήρη ασφαλιστικά και ατομικά δικαιώματα και την παροχή δωρεάν Δημόσιας Υγείας για όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης