"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Στάχτη στα μάτια οι συναντήσεις Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση, η οποία, ακολουθώντας τα χνάρια των προκατόχων της, μετέτρεψε σε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και κυβερνάει χάρις στο καλπονοθευτικό μπόνους των 50 βουλευτών, το οποίο διατήρησε μετά βαΐων ανέπαφο στις προηγούμενες εκλογές, επιχειρεί τώρα να παίξει φτηνά αποπροσανατολιστικά πολιτικά και κομματικά παιχνίδια με άλλοθι την τροποποίηση του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου.
Όταν η κυβέρνηση της ανοικτής Συνταγματικής εκτροπής μιλάει για τροποποίηση του Συντάγματος, το μόνο που κάνει είναι να πετάει την ”μπάλα στην εξέδρα”, ενώ αυτό που θα προκύψει από μια τυχόν Συνταγματική αναθεώρηση, με πρωταγωνιστές τις μνημονιακές δυνάμεις, θα είναι ένα νεοφιλελεύθερο Συνταγματικό έκτρωμα που θα καταλύει ότι έχει απομείνει θεσμικά από δημοκρατικά δικαιώματα και εργασιακές κατακτήσεις.
Όσον αφορά το ”σύστημα της απλής αναλογικής” για το οποίο, σύμφωνα με την δανεισμένη από το ΠΑΣΟΚ κάλπικη ορολογία, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει σχέση με την απλή και άδολη αναλογική όσο ο ”φάντης με το ρετσινόλαδο”.
Η κυβέρνηση, αντίθετα, επιδιώκει να φορτώσει στον ελληνικό λαό έναν νέο εκλογικό εξάμβλωμα που να εξυπηρετεί την κομματική της διάσωση, να θέτει ψεύτικα εκλογικά διλήμματα και να πλήττει τις δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, όπως η ΛΑ.Ε, τις μόνες που μπορούν να απειλήσουν την μνημονιακή λεηλασία.
Οι συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με τους αρχηγούς των κομμάτων δεν αποτελούν τίποτα άλλο από μια κοροϊδία και ”στάχτη στα μάτια” της κοινής γνώμης, για να κρυφτεί η συμπαιγνία, η οποία έχει ως στόχο να συνεχιστεί αδιάλειπτα το μνημονιακό ξεπούλημα της χώρας και η λεηλασία των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.
Η χώρα όσο ποτέ έχει ανάγκη μια δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή, μέσω της οποίας είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει πραγματική δημοκρατία στη χώρα, να διασφαλιστεί ένα δημοκρατικό λαϊκό Σύνταγμα και να θεσπιστεί η απλή ανόθευτη αναλογική ως πάγιο δημοκρατικό εκλογικό σύστημα.”
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης