"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Στέφανος Τσουρβάκας: Στο νοσοκομείο θα εμβολιαστούν 490 άτομα επί συνόλου 910. Υπάρχει ένα 45% που δεν έχει εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνέντευξη στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 έδωσε σήμερα ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΤ Στέφανος Τσουρβάκας, αναφέροντας ότι:

«Ο προγραμματισμός που κάναμε από το πρωί της Δευτέρας, οπότε και ξεκίνησε ο εμβολιασμός, εκτελείται κανονικότατα για το υγειονομικό προσωπικό που εξέφρασε το ενδιαφέρον του, και σήμερα ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση, δηλαδή να κάνουν την α’ δόση του εμβολίου οι 400 υγειονομικοί του ΓΝΤ.

Σήμερα το απόγευμα θα παραλάβουμε από τις αποθήκες της Καρδίτσας άλλα 220 εμβόλια ώστε από αύριο Παρασκευή να ξεκινήσουμε το δεύτερο σκέλος, δηλαδή να εμβολιαστούν άλλα 220 άτομα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας και ο σχεδιασμός είναι ως την προσεχή Δευτέρα να έχουν κάνει και αυτοί οι 220 το εμβόλιο, ώστε τη Δευτέρα να έχουμε συνολικά 620 εμβολιασμένους.

Μέχρι τώρα όσοι έκαναν το εμβόλιο πήγαν όλα καλά, δεν είχαμε κάποιο σοβαρό σύμπτωμα, μόνο κάποιες ήπιες τοπικές αντιδράσεις, όπως ένα μούδιασμα, μια κοκκινίλα, που ούτε καν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, εκεί δηλαδή που ήταν να μείνουν για 15 λεπτά έμειναν μια ώρα και μετά αποχώρησαν. Βέβαια σε περιστατικά που μας αναφέρουν ιστορικό αλλεργίας λαμβάνουμε τα μέτρα μας, αλλά δεν χρειάστηκε ως τώρα να εφαρμόσουμε κάποια από τις περαιτέρω οδηγίες.

Η δική μου ευθύνη ήταν να ολοκληρώσω τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, κάτι που θα έχει γίνει ως την προσεχή Δευτέρα. Από εκεί και πέρα δεν έχω καμία οδηγία και ενημέρωση τι θα γίνει με τον εμβολιασμό στον γενικό πληθυσμό, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, ούτε μπορώ να ασχοληθώ, γιατί έχω και άλλες υποχρεώσεις. Για τον εμβολιασμό του πληθυσμού είναι τα εμβολιαστικά κέντρα που ορίστηκαν στις ΤΟΜΥ και στα Κέντρα Υγείας  του νομού. Εμείς από σήμερα ήδη εκπαιδεύουμε προσωπικό από τις Τοπικές μονάδες υγείας και από το Κ.Υ για το πώς θα κάνουν τους εμβολιασμούς, ώστε να είναι έτοιμο το προσωπικό αυτό όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, γιατί αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει από το Νοσοκομείο.

Ουσιαστικά στο Νοσοκομείο Τρικάλων θα έχουμε φτάσει να εμβολιαστούν 490 άτομα επί συνόλου 910. Υπάρχει ένα 45% που δεν έχει εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί, δεν ξέρω αν όσοι δήλωσαν εκ των υστέρων ενδιαφέρον θα μπορέσουν με τα εμβόλια που θα έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά και το 55% των υγειονομικών που εμβολιάστηκε είναι ένα σχετικά καλό «τείχος προστασίας» για την πρώτη φάση του εμβολιασμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης