"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Στήριξη στους αγρότες από τον Δήμο Φαρκαδόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για μια ακόμη φορά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι  του Δήμου Φαρκαδόνας και ολόκληρης της χώρας βρίσκονται στους δρόμους με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Μπλόκα έχουν στηθεί σε πολλά σημεία της χώρας και διεκδικούν να μην περάσουν τα αντιαγροτικά μέτρα της σημερινής κυβέρνησης καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας που σχεδόν στο σύνολό του είναι γεωργοκτηνοτροφικός και πάλι βρίσκεται κοντά στους αγροτοκτηνοτρόφους και στα δίκαια αιτήματά τους, ώστε να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ο  Δήμος Φαρκαδόνας σέβεται απόλυτα το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων τους μερικά  από  τα  οποία  αναφέρονται  πιο  κάτω:

  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης με συντάξεις αξιοπρέπειας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια και σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
  • ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

  • Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους.
  • Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

 

Δήμος Φαρκαδόνας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης