"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Σταθήκαμε όρθιοι, προχωράμε για τις επόμενες μεγάλες μάχες…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τον τελευταίο μήνα η νέα κυβέρνηση έδωσε μια μεγάλη μάχη στην Ευρώπη και ήρθε αντιμέτωπη με τα πιο σκληρά οικονομικά συμφέροντα του πλανήτη. Η πίεση που ασκήθηκε στην Ελλάδα δεν είχε καμία σχέση με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ενώ τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Εντούτοις, η ελληνική κυβέρνηση επέδειξε πρωτόγνωρο σθένος και με σωστούς και νηφάλιους χειρισμούς ξέφυγε από την «παγίδα θανάτου» που ορισμένοι της επεφύλασσαν. Έτσι, η χώρα βγήκε αλώβητη από την πρώτη μεγάλη διαπραγμάτευση και σχεδιάζει τα επόμενα κρίσιμα βήματα για την έξοδο από την λιτότητα.
Το επόμενο διάστημα, όμως, είναι εξίσου κρίσιμο, αφενός, για τις διαπραγματεύσεις και αφετέρου, για την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα. Η κυβέρνηση θα δοκιμαστεί σκληρά και στα δύο επίπεδα. Η μάχη με το χρόνο που καλούμαστε να δώσουμε για την προώθηση μιας σειράς απαραίτητων δομικών μεταρρυθμίσεων θα αποτελέσει βαρόμετρο για την πορεία της οικονομίας, ενώ η σταδιακή επούλωση των μεγάλων πληγών της λιτότητας θα δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες για την ανακούφιση των πολιτών. Η κυβέρνηση καλείται, σε αυτό το πλαίσιο, να επιδοθεί σε έναν επίπονο αγώνα δρόμου και αποτελεσματικότητας για να μπορέσει, επιτέλους, να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της.
Στους μήνες που ακολουθούν μέχρι τον Ιούνιο, η κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμόσει μια σειρά από αλλαγές που θα λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών. Η φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη, η πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αποτελούν τομείς στους οποίους θα κριθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Σε πρώτη φάση, μέσα στις επόμενες ημέρες το κυβερνητικό έργο θα συγκεκριμενοποιηθεί με μια σειρά από νομοσχέδια τα οποία θα αφορούν στην επούλωση των πληγών της ανθρωπιστικής κρίσης, στην ρύθμιση των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, στην προστασία της πρώτης κατοικίας και στην αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Επιπλέον, θα ξεκινήσει και η κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή για τις συνθήκες που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο.
Ταυτόχρονα, άπειρα μικρά και μεγάλα προβλήματα που κληρονόμησε ο τόπος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ζητούν άμεση λύση. Πρόσφατο παράδειγμα στο Νομό μας, η κατάρρευση της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων εξαιτίας της έλλειψης ιατρών. Σε αυτά τα προβλήματα δεν χωράει αναβολή και η κυβέρνηση θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν, ώστε να βρει άμεσα λύσεις.
Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να δρα σαν μία γροθιά. Όλοι μας έχουμε χρέος και καθήκον απέναντι στη χώρα να σταθούμε αρωγοί στην κυβέρνηση και στην διαπραγμάτευση που διεξάγει καθημερινά με τους δανειστές. Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές. Ποτέ οι αγώνες της Αριστεράς δεν ήταν εύκολοι. Όμως, η ομοψυχία και η συντροφικότητα αποτέλεσαν πάντα το κλειδί για την ανύψωση των λαϊκών διεκδικήσεων. Έτσι θα πρέπει να δράσουμε και αυτή τη φορά. Παράλληλα, γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Οι πολίτες είναι στο πλάι μας. Όλη η κοινωνία στέκεται δίπλα μας γιατί πιστεύει στον αγώνα που δίνουμε. Οι μάχες θα είναι πολλές, τα εμπόδια ακόμα περισσότερα, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω. Με πίστη στις δυνάμεις μας και με προσήλωση στις αξίες μας θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές και να αφήσουμε πίσω μας τη λιτότητα και την αδικία. Δεν χάνουμε την ορμή μας! Θα νικήσουμε!

Παναγιώτα Δριτσέλη
Βουλευτής Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης