"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Σταματά την απεργία πείνας ο Ρωμανός, λύση με βραχιολάκι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με την υπερψήφιση της τροπολογίας Αθανασίου, ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης και ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Τσάμης.

Ήδη άρχισε η σταδιακή σίτισή του, αρχικά με φρυγανιές.

Μιλώντας stokokkino ο Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως ο Νίκος Ρωμανός θα χρησιμοποιήσει την εκπαιδευτική άδεια και δεν πρόκειται να προδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόσμος

Ο συνήγορος του 21χρονου ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του Νίκου Ρωμανου.
Η απόφασή του έρχεται μετά την τροπολογία για εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι) που υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα η τροπολογία προβλέπει εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), εφόσον ο κρατούμενος φοιτητής έχει παρακολουθήσει εξ αποστάσεως με επιτυχία το ένα τρίτο των μαθημάτων και των εργαστηρίων ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Η τροπολογία έγινε ομόφωνα δεκτή, μετά την απόσυρση του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία, αφού κρίθηκε ότι ικανοποιεί το αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η συνομιλία έγινε προκειμένου να στηριχθεί η τροπολογία για τον 21χρονο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του Κάρολου Παπούλια με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό την επίλυση του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός σήμερα το πρωί είχε ξεκινήσει και απεργία δίψας προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμά του να σπουδάσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης