"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Στα καλύτερα προϊόντα του κόσμου το Dark Cave Παλαιωμένο τσίπουρο 5 ετών Τσιλιλή και το Αυγοτάραχο Τρικαλινός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το τραπέζι μας αποκτά αίγλη και ιδιαίτερο χαρακτήρα με τον γευστικό συνδυασμό δύο μοναδικών ελληνικών premium brands, του παλαιωμένου τσίπουρου “Dark Cave” και του “Αυγοτάραχου Trikalinos”. 

Το στιβαρό απόσταγμα “Dark Cave”, διαθέτοντας ένα εύρος από μελωμένα ποικιλιακά αρώματα αποξηραμένων φρούτων (δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου) και πικάντικα αρώματα (βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο), εναρμονίζεται πλήρως με τον ελαιώδη χαρακτήρα του “Αυγοτάραχου Trikalinos”, που έχει σφραγίσει στον πυρήνα του μια πολυεπίπεδη παλέτα: θαλασσινό αεράκι, τύρφη και ιώδιο σε συνδυασμό με τη μακράς διάρκειας κρεμώδη γεύση από καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική γευστική εμπειρία, που απογειώνει τις αισθήσεις. Το παλαιωμένο τσίπουρο “Dark Cave” της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας.

Αποστάζεται σε μικρούς ασυνεχείς χάλκινους άμβυκες μέσω μιας αργής, υπομονετικής διαδικασίας για να διατηρηθούν και αναδειχθούν τα φρέσκα και γλυκά αρώματα. Η διαδικασία της ωρίμανσης γίνεται σε προσεκτικά επιλεγμένα γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι, για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με εύρος από μελωμένα ποικιλιακά αρώματα, όπως αποξηραμένα δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου, πικάντικα αρώματα όπως βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο, σε συνδυασμό με ένα ρωμαλέο αλλά μαλακό σώμα, απαλό τελείωμα και φινετσάτη αρωματική επίγευση. Καταναλώνεται σκέτο ή με την προσθήκη λίγου πάγου. Η συνοδεία από λεπτές φέτες “Αυγοτάραχου Trikalinos” σκέτες ή σε φρυγανισμένο ψωμί θα το κολακεύσουν απίστευτα ανοίγοντας έναν ‘μακρύ διάλογο’ μεταξύ των πλούσιων αρωμάτων από μπαχάρια και φρούτα του εξαιρετικού αποστάγματος και της θαλασσινής αύρας του μελωμένου “Αυγοτάραχου Trikalinos”.

Με εμπειρία πέντε γενεών στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και μια συνεπή πορεία επιτυχίας που ξεκινά από το 1856 στην παραγωγή και εμπορία του παραδοσιακού αυγοτάραχου, η οικογένεια των προϊόντων Τρικαλινός είναι η αγαπημένη όλων των Ελλήνων και διεθνών γαστρονομικών δημιουργών.

Η κορωνίδα των προϊόντων της εταιρίας, το “Αυγοτάραχο Trikalinos”, έχει προταθεί από διεθνείς δημοσιογράφους γεύσης ως η εναλλακτική λύση στο χαβιάρι, ενώ καταχωρήθηκε από τον διάσημο Ισπανό σεφ Ferran Adria, ως ένα από τα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά προϊόντα του κόσμου. Αποτελεί το μυστικό συστατικό των κορυφαίων σεφ σε όλο τον κόσμο, όπως των : Thomas Keller, Jose Andres, Grant Achatz, Joan Roca, Juan Mari Arzak και Alain Ducasse.

 

Τι είναι το Μελίχλωρο Αυγοτάραχο;
Είναι το Αυθεντικό Μελίχλωρο Αυγοτάραχο Trikalinos
 Τι κάνει το Trikalinos Μελίχλωρο Αυγοτάραχο τόσο ξεχωριστό;

 

  • Προερχόμενο από μια μοναδική -περιορισμένου αριθμού- επιλογή και συλλογή των πιο χρυσαφένιων αυγών της παραγωγής του Αυγοτάραχου Trikalinos, σφραγισμένο σε μια λεπτή μεμβράνη από φυσικό κερί μέλισσας.
  • Φυσικό χωρίς συντηρητικά προϊόν με υψηλή διατροφική αξία, βελούδινη υφή και λεπτή -αλλά μακράς διάρκειας- επίγευση.
  • Προϊόν προορισμένο για τους πιο ευαίσθητους και εκλεπτυσμένους ουρανίσκους, σύντομης διάρκειας καταναλώνεται πάντα χλωρό.
  • Το Αυθεντικό Μελίχλωρο Αυγοτάραχο Trikalinos είναι Ελληνικής παραγωγής και αποτελεί μιας ανώτερης ποιότητας γαστρονομική λιχουδιά, που έχει σφραγίσει στον πυρήνα του μια πολύ-επίπεδη παλέτα: θαλασσινό αεράκι, τύρφη και ιώδιο σε συνδυασμό με τη μακράς διάρκειας κρεμώδη γεύση από καβουρντισμένα αμύγδαλα.
Απολαύστε…
Δοκιμάστε σκέτες φέτες από το Trikalinos Αυθεντικό Μελίχλωρο Αυγοτάραχο για να ανακαλύψετε την αναζωογονητική «σταγόνα της θάλασσας», ή  συνδυάστε με φρεσκοψημμένο ψωμί.
Συνοδέψτε ωμά θαλασσινά, ριζότο και σπαγγέτι. Απολαύστε το με συνοδεία αποστάγματος, σαμπάνιας, φρέσκων ξηρών λευκών κρασιών, βότκας και ουίσκι.
Γιατί κάνει καλό στην υγεία;
  • Είναι αποδεδειγμένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας (έρευνα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)
  • Πλούσιο σε πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα και βιταμίνες, νηστίσιμο τρόφιμο
  • Μεγάλη περιεκτικότητα σε ω3 λιπαρά οξέα (4,9g/ 100g προϊόντος)
  • Πιθανή αντιθρομβωτική δράση, βάση έρευνας που έγινε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ σε ζωικό πειραματικό πρότυπο
Χρήσιμες Συμβουλές
Για να αποφύγετε το σπάσιμο της κέρινης μεμβράνης, κόψτε με κοφτερό μαχαίρι.
Κόψτε λεπτές φέτες Αυγοτάραχου και αφαιρέστε από κάθε μία το προστατευτικό κερί.
pictos white 01 150x83 ΜΕΛΙΧΛΩΡΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ GOLDEN AGE pictos white 02 150x83 ΜΕΛΙΧΛΩΡΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ GOLDEN AGE pictos white 03 150x83 ΜΕΛΙΧΛΩΡΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ GOLDEN AGE
1. Κόβουμε ένα μεγάλο
κομμάτι αυγοτάραχο
2. Αφαιρούμε το
προστατευτικό κερί
3. Κόβουμε σε λεπτές φέτες
Διατηρήστε αυτό που δεν καταναλώσατε με το κερί του, καλύπτοντας την κομμένη πλευρά με διάφανη μεμβράνη και καταναλώστε το εντός 30 ημερών, ή έως την αναγραφόμενη ημερομηνία ανάλωσης, εάν αυτή προηγείται.

DARK CAVE Παλαιωμένο Τσίπουρο Τσιλιλή 5 ετών

Το παλαιωμένο τσίπουρο της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας.
Αποστάζεται σε μικρούς ασυνεχείς χάλκινους άμβυκες μέσω μιας αργής, υπομονετικής διαδικασίας για να διατηρηθούν και αναδειχθούν τα φρέσκα και γλυκά αρώματα.
Η διαδικασία της ωρίμανσης γίνεται σε προσεκτικά επιλεγμένα γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι, για τουλάχιστον 5 χρόνια.
Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με εύρος από μελωμένα ποικιλιακά αρώματα, όπως αποξηραμένα δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου, πικάντικα αρώματα όπως βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο, σε συνδυασμό με ένα ρωμαλέο αλλά μαλακό σώμα, απαλό τελείωμα και
φινετσάτη αρωματική επίγευση.

 

Πηγή: www.in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης