"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Στα κατεχόμενα σκέφτονται να στείλουν τους S-400 οι Τούρκοι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το που θα τοποθετηθούν οι πύραυλοι S-400 από την Ρωσία αποτελεί μια καυτή πατάτα για την Άγκυρα. Από τη μια σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται η Τουρκία να ακυρώσει το deal, από την άλλη όμως δε θέλει να διαταράξει εντελώς τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναφορές στο Al-Monitor του Τούρκου αναλυτή αμυντικών θεμάτων, Arda Mevlutoglu, μια από τις σκέψεις που έκανε η τουρκική ηγεσία ήταν η τοποθέτησή τους στα κατεχόμενα της Κύπρου. Το μέρος δεν είναι τυχαίο καθώς θα είναι μακριά από την αεροπορική βάση της Μαλάτιας όπου θα βρίσκονται τα μαχητικά F-35 εφόσον έρθουν στην Τουρκία.

Ο Μεβλούτογλου όμως δε θεωρεί την παραπάνω λύση ρεαλιστική και πιστεύει πως αν και υπήρχαν οι σχετικές φήμες εν τέλει δε θα γίνει κάτι τέτοιο. Ένας από τους λόγους όπως υποστηρίζει είναι και η Μόσχα η οποία είναι και αυτή μέρος του όλου ζητήματος.

Είναι πλέον γνωστό άλλωστε, όπως λέει ο Τούρκος αναλυτής, πως η Άγκυρα σκέφτεται να αγοράσει και τους αμερικανικούς πυραύλους Patriot, τους οποίους είχε απορρίψει νωρίτερα, προκειμένου να εξευμενίσει τους Αμερικάνους και να μην επέλθει οριστική ρήξη στις σχέσεις τους.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτογλου το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι κατά βάση και η πολύ στενή σχέση που έχει αναπτύξει ο Ερντογάν με τον Πούτιν. Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον «Τσάρο» και αυτό είναι κάτι που πρέπει οι ΗΠΑ να λάβουν υπ’ όψη τους, επισημαίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης