"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Στα Μετέωρα εικόνες που δεν τιμούν την περιοχή και τη χώρα μας…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εικόνες που δεν συνάδουν, με το πνεύμα του χώρου, αλλά και ενέργειες που εναντιώνονται στην Ελληνική νομοθεσία, αντικρίσαμε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή των Μετεώρων! Εικόνες που δεν τιμούν την περιοχή και τη χώρα μας.

troxospia

Δεκάδες τροχόσπιτα, παρατεταγμένα σε χώρο των Μετεώρων, διανυκτέρευσαν, κάτι το οποίο απαγορεύεται  ρητώς από την Ελληνική νομοθεσία. Όμως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι τόσο περιορισμένοι που ο καθένας, μάλλον μπορεί να κάνει ότι θέλει, σε αντίθεση φυσικά με τις χώρες τους, όπου σίγουρα αποφεύγουν τέτοιες ενέργειες,καθώς εκεί είναι νομοταγής και τηρούν τους νόμους.

Ο αντίκτυπος από τη μη τήρηση του νόμου, περί ελεύθερου κάμπινγκ, αποτελεί φυσικά απώλεια εσόδων για τις τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον  χώρο, αλλά και για το κράτος και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας. Όχι, πως θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας, εάν καταπολεμηθεί το ελεύθερο κάμπινγκ, αλλά δεν μπορεί να έχουν όλοι κατά νου πως στην Ελλάδα μπορούν να πράττουν ανενόχλητοι ότι θέλουν, πιστεύοντας πως κάνεις δε θα τους ενοχλήσει!

Οι εικόνες μιλούν από μόνες του και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην Ελλάδα η κατασκήνωση εκτός οργανωμένων χώρων δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τον νόμο 392/1976, (ΦΕΚ Α’ 199/1976), με τίτλο «Περί ιδρύσεως και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκηνώσεως (κάμπινγκ) και άλλων τινών διατάξεων», απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών και η στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες και γενικότερα κοινόχρηστους χώρους.

Από το 2012, και σύμφωνα με το αρ. 38 του Ν. 4055/2012 (ΦΕΚ Α’ 51/ 12.3.2012) εισήχθη τροποποίηση, η οποία προβλέπει ότι η ελεύθερη κατασκήνωση τιμωρείται με κράτηση (και όχι με φυλάκιση πλέον) έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.

Συνεπώς πλέον, για το ελεύθερο κάμπινγκ προβλέπεται μία διοικητική κύρωση (πρόστιμο 300 ευρώ) και μια ποινική (κράτηση έως 6 μήνες ή χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ), η οποία επιβάλλεται από τον δικαστή κατά τη συζήτηση της υπόθεσης».

Οι αρχές στην πόλη και ο Δήμος ας μεριμνήσουν για τα αυτονόητα… Είναι κρίμα να ασχολούμαστε με τέτοιες εικόνες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητέ/τή,
    Τα όχημα που βλέπουμε έχουν σταθμεύσει και δεν έχουν κατασκηνώσει όπως αναφέρετε. Τα οχήματα αυτά πληρώνουν πολύ περισσότερο ετήσιος από όσα φαντάζεστε. Να είστε προσεκτικός όταν διαβάζεται τον νόμο διότι άθελά σας οδηγείτε ένα μέρος των αναγνωστών σε παραπληροφόρηση. Η αγορά ενός τροχοσπιτουυ είναι κοντά στα 60.000 ευρώ. Από αυτό το κράτος έχει εισπράξει τουλάχιστον τα μισά διότι έχει ταξινόμιση και ΦΠΑ. Κάθε χρόνο πληρωνει πάνω από 1000 ευρώ τέλη συν ασφάλειες συν σέρβις. Στους τόπους που πάει ενισχύει τις τοπικές αγορές. Στους δρόμους που κυκλοφορει πληρώνει διπλάσια διόδια και βενζινά από το αυτοκίνητο. Όπως καταλαβαίνετε οι άνθρωποι που το έχουν σίγουρα δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα να μείνουν σε ένα δωμάτιο. Όλη η Ευρώπη είναι φιλόξενη με τον περιοδεύοντα τουρισμό. Ο παλιός νόμος δεν λέει η στάθμευση αλλά η κατασκήνωση. Όπου μπορείτε να παρκάρετε εσείς με το αυτοκίνητο σας μπορεί και αυτό. Αν εσείς θέλετε να παραερμηνευετε τον νόμο, σας πληροφορω ότι κάνετε κακό στον τόπο σας, διότι οι συγκεκριμένοι ομάδα ανθρώπων δεν πρόκειται να μείνουν σε δωμάτιο λόγω κουλτούρας και χόμπι αλλά θα προτιμήσουν άλλο μέρος. Καληνύχτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης