"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Στα μονοπάτια του Ασκληπιού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όπως και πέρυσι έτσι κι εφέτος και στα πλαίσια των “Ασκληπιείων” της Πιαλείας θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στο Παλαιόκαστρο όπου ο αρχαιολόγος Καστριότης (1903) αναφέρει ότι υπήρχε το φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού.

Φωτογραφία του Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος.
ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ
Ο Π. Σ. «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ» σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ να λάβετε μέρος στην πορεία- περίπατο στα στέκια του Ασκληπιού στη θέση «Παλαιόκαστρο» Πιαλείας την Κυριακή 22/10/2017. Σε περίπτωση που βρέχει η εκδήλωση θα γίνει την μεθεπόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα της εκδρομής-πεζοπορίας :
Ώρα 10:00 Άφιξη (…) στο χώρο του Σχολικού Λαογραφικού Μουσείου της Πιαλείας που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο και Ξενάγηση.
Ώρα 10:30 Μετάβαση με τα Ι.Χ. στη θέση «φιλίκια» (στο δρόμο προς το χωριό Ξυλοπάροικο).**Σημείωση: Δεν θα πάρουν αυτοκίνητο όσοι επιστρέψουν από τη δεύτερη και πιο μακρινή διαδρομή και θα εξυπηρετηθούν από τους άλλους** Από εκεί θα αρχίσει η ανάβαση προς το Παλαιόκαστρο σε απόσταση περίπου 1.000 μ. και σε υψόμετρο 500 μ. Θα καλύψουμε την απόσταση σε αργό ρυθμό και με άνεση σε 30-40 λεπτά περίπου. Εκεί θα γνωρίσουμε γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία για το «Παλαιόκαστρο», το φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού, τα Ρωμαϊκά Λουτρά και τον αρχαίο Ναό της Αρτέμιδος.
Ώρα 12:00 Αναχώρηση και επιστροφή στα αυτοκίνητα με οδηγό τον εντόπιο κάτοικο κ. Παπαγιαννόπουλο Δημ. (πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου)
Όσοι όμως επιθυμούν να περπατήσουν περισσότερο (Γι αυτό δεν πήραν μαζί τους τα αυτοκίνητά τους) μπορούν να ακολουθήσουν άλλο μονοπάτι (2,5 χλμ.) με οδηγό τον κ. Αντώνη Γιαννή μέχρι την πλατεία του χωριού όπου θα συναντηθούν οι δύο ομάδες. Με καταπληκτική θέα στον θεσσαλικό κάμπο θα απολαύσουμε τη διαδρομή μας αναπνέοντας φρέσκο και καθαρό αέρα.
Ώρα 13.00 Επιβίβαση στα Ι.Χ. και αναχώρηση για την ταβέρνα – ψησταριά «Αλώνια» όπου θα μεσημεριάσουμε με διάφορα της ώρας και φυσικά με ατομικό λογαριασμό (Να μας το δηλώσετε από τώρα ή μέχρι τις 10.30 το πρωί με το ξεκίνημα.
Η διαδρομή της πεζοπορίας χαρακτηρίζεται ως εύκολης δυσκολίας. Παρόλα αυτά, σας παρακαλούμε να έχετε μαζί σας τον ατομικό σας εξοπλισμό (δοχείο με νερό, μπαστούνι, καπέλο, κατάλληλα παπούτσια, μια δεύτερη μπλούζα κλπ). Οι διοργανωτές θα φροντίσουν ώστε να συνοδεύει τους εκδρομείς σακίδιο πρώτων βοηθειών.
Σας περιμένουμε όλους!!! Τηλέφωνα επικοινωνίας
Αντώνης Γιαννής (εθελοντής ορειβάτης: 6947201685
και Δημ. Παπαγιαννόπουλος: 6997148828

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης