"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Στα πέναλτι πήρε την πρόκριση ο Ολυμπιακός

lafarm

Σχετικά άρθρα


Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι όπου επικράτησε με 4-3 (1-1 κ.α., 2-2 παρ.) της Σλόβαν Μπρατισλάβας προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τα playoffs του Europa League όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού

Η διαδικασία των πέναλτι
Ραμίρεζ 1-0
Κούντε άουτ
Σάπονιτς 2-0
Μπουχαλάκης 2-1
Κούτσκα Άουτ
Μασούρας 2-2
Γκριν 3-2
Άβιλα 3-3
Τσεκβετάτζε Αποκρούει ο Βάτσλικ
Βαλμπουενά 3-4

Τι έγινε στην κανονική διάρκεια και στην παράταση

Η Σλόβαν ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη με δύο σουτ εκτός περιοχής, με τον Κανκάβα (9′) και τον Ζμχραλ (14′) να μην καταφέρνουν να νικήσουν όμως τον Βατσλίκ, με το πρώτο 20λεπτο να κλείνει με τους γηπεδούχους να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και να πλησιάζουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 23ο λεπτό έγινε κλέψιμο της μπάλας χάρη σε πίεση που άσκησαν οι Αραμπί και Ραντζέλοβιτς και αυτή έφτασε στον Άβιλα (έκανε πολλές προωθήσεις στο πρώτο μέρος) που έβγαλε συστημένη σέντρα για τον Μασούρα, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά απο πλεονεκτική θέση.

Δύο λεπτά αργότερα χάθηκε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία από τον Ολυμπιακό (η πιο κλασική στο πρώτο μέρος), με τον Κούντε να βγάζει φανταστική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Σλόβαν με σκαφτό πλάσε και τον Αραμπί να κάνει την προβολή, που υποχρέωσε τον κίπερ Τσόβαν σε σωτήρια απόκρουση με το δεξί του πόδι.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους δύο προπονητές να μην κάνουν κάποια αλλαγή, με την Σλόβαν να έχει την πρώτη ευκαιρία στο 52′ με την κεφαλιά του Γκριν που έφυγε άουτ και τον Ολυμπιακό να απαντάει με αποστομωτικό τρόπο, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα στη δικη του πρώτη ευκαιρία μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζινκερνάγκελ, με τον Δανό να δέχεται πάσα από τον Μασούρα και να “οπλίζει”, πιάνοντας ένα θαυμάσιο δεξί διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής και στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσόβαν που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο για την ομάδα του (0-1).

Στο τέταρτο (από τα εννέα συνολικά που δόθηκαν) λεπτό των καθυστερήσεων – και ένα λεπτό μετά από μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 με το σουτ του Μασούρα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι- το ερυθρόλευκο οχηρό κατέρρευσε, μέσα από στημένη φάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης