"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Στα Τρίκαλα η ανεργία και τα λουκέτα είναι οι δύο μεγαλύτεροι φόβοι για την επόμενη ημέρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανεργία και λουκέτα είναι οι δύο μεγαλύτεροι φόβοι για την επόμενη ημέρα, χωρίς κρατική προστασία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Οι επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα ήταν «διασωληνωμένες» με τον κρατικό προϋπολογισμό με αναστολές συμβάσεων, επιστρεπτέες προκαταβολές αλλά και για την καταβολή των ενοικίων, τώρα θα αρχίσουν να «αποσωληνώνονται» αναλαμβάνοντας από μόνες τους το μέρος των οικονομικών βαρών.

Εκτιμάται ότι από τον Μάιο και μετά, δεν θα υπάρχουν πλέον αναστολές συμβάσεων εργασίας, ούτε επιστρεπτέες προκαταβολές και «παγώματα» ενοικίων.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην Τρικαλινή αγορά είναι ότι ειδικά στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Βρίσκονται σε αναστολή για τυπικούς λόγους και ήρθε η στιγμή που το κράτος τους λέει τώρα μπορείτε ν’ ανοίξετε αλλά αυτές το κάνουν με τεράστια δυσκολία.

Επίσης, ακόμα περισσότερες είναι εκείνες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν μόλις αρθούν τα μέτρα αλλά λίγους μήνες μετά θα βάλουν λουκέτο.

Ουσιαστικά θα ανοίξουν μόνο για να κλείσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης