"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Στα Τρίκαλα και σε όλη τη χώρα η οργή των αγροτών φουντώνει

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το τελευταίο διάστημα,  έγινε για άλλη μια φορά φανερή η τεράστια διαφορά με την οποία αντιμετωπίζουν τον πρωτογενή τομέα,  η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε  στη Θεσσαλία και από τον αγροτικό συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, αφού άκουσε τα τεράστια προβλήματα των αγροτών της περιοχής, παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για την ανακούφιση των αγροτών και κτηνοτρόφων από τις επιπτώσεις της πανδημίας, της κρίσης της ακρίβειας και των προβλημάτων που προκαλεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πολιτικής της.

Μάλιστα, τα προβλήματα και οι αντιδράσεις των αγροτών, άρχισαν πια να ξεφεύγουν από τον στραγγαλισμό των ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όμως, από την άλλη μεριά, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού, αδιαφορεί μέχρι κοροϊδίας.

Με τη χαρακτηριστική κοινωνική της αναλγησία για την καθημερινότητα των πολιτών, έβγαλε και πάλι εκτός προγραμματισμού τους, γεωργούς και κτηνοτρόφους όλης της χώρας, με την χειρότερη πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης των τελευταίων ετών.

Μια πληρωμή μειωμένη κατά 63 εκατομμύρια €, αφήνοντας τους, έκθετους απέναντι στο νέο κύμα ακρίβειας.

Ψήφισε, την προηγούμενη εβδομάδα, στη Βουλή το Ν/Σ για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, το οποίο, μόνο στην εισηγητική έκθεση, μας λέει, ότι φιλοδοξεί να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα, ενώ στην ουσία είναι ένα άτολμο Ν/Σ που όχι μόνο δεν θα λύσει τίποτα, αλλά υπάρχουν άρθρα για τα οποία το ΣτΕ, έχει ήδη αποφανθεί ότι δεν ευσταθούν. 

 Όχι μόνο αδιαφορία, αλλά και κοροϊδία της κυβέρνησης στον κόσμο του μόχθου.

Και η κοροϊδία συνεχίζεται με τα άρθρα για τον ΕΛΓΑ.

Δίνει παράταση στον εαυτό της για την πληρωμή του 40% της προκαταβολής για τον ανοιξιάτικο παγετό, μέχρι 13/12/2021, χωρίς να εξηγήσει κανείς, γιατί 40% αφού υπάρχουν πορίσματα;

Τι γίνεται με τα χρήματα που θα έδινε ο κρατικός προϋπολογισμός για επιχορήγηση του ΕΛΓΑ, λόγω των τεράστιων ζημιών του 2021;

Συνεχίζει και εδώ την κοροϊδία, μιλώντας για αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας για παγετό, χωρίς να καταργεί το όριο απασφάλισης του -30% για το αίτιο.

Το πράγμα, γίνεται χειρότερο όταν δίνει τη δυνατότητα να καταστρατηγείται το ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης των 70.000€, με πολιτική και μόνο απόφαση, κατά το πώς θέλει να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα συμφέροντα των δικών της αγροτικών οικονομικών παραγόντων.

Και σε όλα τα παραπάνω, ούτε κουβέντα, για τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών, την ακρίβεια, τη ΔΕΗ, τα εφόδια, τις ζωοτροφές και μια σειρά άλλα που κάθε μέρα δημιουργούνται και μεγεθύνονται από την εγκληματική και σχεδιασμένη αδιαφορία της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και να προτείνει λύσεις, όχι μόνο για την ανακούφιση των αγροτικών στρωμάτων, αλλά και για τον σχεδιασμό μιας μακρόπνοης αγροτικής πολιτικής, αξιοποιώντας την προηγούμενη κυβερνητική του εμπειρία και την πραγματική διαβούλευση που έχει εγκα​ινιάσει και με αυτό τον τομέα της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης