"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Στα Τρίκαλα ο Μητσοτάκης: Το 2025 έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος Ε65 που θα συνδέει τη Θεσσαλία με την Εγνατία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, βουλευτές και αυτοδιοικητικούς επισκέφθηκαν το εργοτάξιο στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και το βόρειο τμήμα του, το οποίο συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία και με τα Γρεβενά.

Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη :

«Σχεδόν 500 εκατομμύρια θα πέσουν στο έργο αυτό το οποίο, όπως βλέπετε, υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς και θα παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων, με το πρώτο τμήμα του, το τμήμα που συνδέει τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα, να είναι έτοιμο πριν το τέλος του χρόνου. Και αυτό προφανώς έχει ξεχωριστή σημασία και για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής των Μετεώρων, που αποτελούν έναν από τους εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Είχα πει πριν από τις εκλογές του 2019 ότι θα μετατρέψουμε τη χώρα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην περιφέρεια. Νομίζω ότι όλοι διαπιστώνουν ότι αυτό γίνεται πράξη. Μιλάμε πια με έργα χειροπιαστά, έργα τα οποία υλοποιούνται, έργα τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής όλων των πολιτών, έργα τα οποία σπάνε την απομόνωση της περιφέρειας, έργα τα οποία κλείνουν ουσιαστικά εκκρεμότητες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν.

Ένα τέτοιο έργο είναι και το βόρειο κομμάτι του Ε65 και νομίζω ότι τα χαμόγελα όλων των πολιτών της περιοχής είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό.

Θέλω, τέλος, να τονίσω ότι και το έργο αυτό κατασκευάζεται από ελληνικές εταιρείες, κατασκευάζεται από Έλληνες μηχανικούς, από Έλληνες τεχνικούς, από Έλληνες εργοδηγούς, αποδεικνύοντας για μία ακόμα μια φορά ότι οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες έχουν την εμπειρία, τη δυνατότητα να φέρουν εις πέρας δύσκολα τεχνικά έργα και να συμπρωταγωνιστήσουν και αυτές στο άλμα ανάπτυξης το οποίο δρομολογείται σήμερα στη χώρα μας.

Με το καλό λοιπόν, να έρθουμε στο τέλος του ’23 να εγκαινιάσουμε, να δώσουμε στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα, από τα Τρίκαλα μέχρι την Καλαμπάκα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων
«Τα Τρίκαλα, είναι ήδη μέσα στους 20 τουριστικούς προορισμούς της χώρας, χωρίς να έχουν ακόμα ολοκληρωθεί τα έργα αυτά. Οπότε σκεφτείτε ποια μπορεί να είναι η δυναμική συνολικά για τα Τρίκαλα, για τα Γρεβενά, στα οποία θα βρεθώ σε λίγο, για όλο τον καταπληκτικό ορεινό όγκο, ο οποίος ακόμα είναι στην μεγάλη του πλειοψηφία ανεξερεύνητος. Κλείνουμε πια τις εκκρεμότητες των οδικών έργων με τον Ε65, με το Πάτρα – Πύργος, με την παράκαμψη της Αμβρακίας και φυσικά με τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης.

Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων. Εκεί η χώρα είχε μείνει πίσω. Είχαμε πάρα πολύ μεγάλες αστοχίες στον τρόπο με τον οποίον τα έργα αυτά σχεδιάστηκαν και δημοπρατήθηκαν.

Πηγή: iefimerida.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης