"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Στα Τρίκαλα σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σήμερα Σάββατο η Αλέκα Παπαρήγα θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε συνεστίαση  που διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων, στο κέντρο «Αρμονία» (4ο χλμ Τρικάλων-Μεγαλοχωρίου) . Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8μμ και θα συνδυάσει την πολιτική παρέμβαση με ψυχαγωγικό πρόγραμμα σε μια  μουσική βραδιά  με λαϊκή και δημοτική ορχήστρα με πολύ κέφι και χορό.
Την Κυριακή  η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ , στο Φωτεινό(Τσιούκα) Τρικάλων , για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), στις 12 το μεσημέρι.
 Ένα σημαντικό γεγονός, που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία του ΔΣΕ, είναι και η ίδρυση του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, που έγινε στο χωριό Τσιούκα(σημερινό Φωτεινό) του νομού Τρικάλων, στις  28 Οκτώβρη 1946. Αυτή είναι ουσιαστικά  και η ημερομηνία ίδρυσης του ΔΣΕ.  Η επίσημη μετονομασία έγινε στις 27 Δεκέμβρη 1946, με την έκδοση της Διαταγής του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, η οποία όρισε την «ονομασία των ανταρτικών Σωμάτων σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ».
Στην εκδήλωση στην Τσιούκα (Φωτεινό), θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας   της ΚE , ενώ θα υπάρξει μουσικό αφιέρωμα σε αντάρτικα τραγούδια του ΔΣΕ . Στο χώρο θα λειτουργήσουν έκθεση φωτογραφικού υλικού και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Για την εκδήλωση θα δρομολογηθούν λεωφορεία με αναχώρηση 10πμ από τα Τρίκαλα(πλατεία εθνικής Αντίστασης-οδός Β.Τσιτσάνη) και 10:30πμ από την Καλαμπάκα(κεντρική πλατεία).Για πληροφορίες-συμμετοχές στα τηλ 24310-25404 ,24310-27567.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης