"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Στα Τρίκαλα σήμερα Κυριακή η «Μικρή Αμάλ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Μικρή Αμάλ, που στην γλώσσα της η λέξη σημαίνει «ελπίδα», είναι στην πραγματικότητα, μία μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, η οποία αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, πολλά από αυτά χωρισμένα από τις οικογένειές τους.

Στα Τρίκαλα θα βρεθεί το απόγευμα (19:30) της Κυριακής . Τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται απαρέγκλιτα, επομένως δεν ευνοείται η συμμετοχή πολιτών στις δράσεις, παρά μόνο των συμμετεχόντων. 

Στη διοργάνωση των Τρικάλων μετέχουν 7 φορείς, μαθητές/τριες από σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, 24 εκπαιδευτικοί και πολίτες.

«Μη μας ξεχνάτε», είναι το μήνυμα που μεταφέρει η 9χρονη Αμάλ που ξεκίνησε από τη Συρία και διασχίζει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της. Περπατάει από χώρα σε χώρα, γνωρίζει άλλα παιδιά και ανθρώπους, πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι’ αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει τον δικό της κόσμο.

Το μεγάλο ύψος της, προκαλεί την προσοχή μας ακριβώς για να μας αφυπνίσει για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι πρόσφυγες. Το ταξίδι της είναι ένας μακρύς δρόμος 8.000 χιλιομέτρων, που ξεκινάει από την Γκαζιαντέπ, μία πόλη πλάι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με στάσεις σε πάνω από 70 μεγάλες και μικρές πόλεις στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων ανακοινώνεται η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας αυτοκινήτων σε δρόμους της πόλης των Τρικάλων, λόγω των πολιτιστικών εκδηλώσεων

Συγκεκριμένα: 

έχει αποφασισθεί η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας για την ημέρα Κυριακή 29/08/2021 και από ώρα 17:20΄ έως και 18:30΄, στις κάτωθι οδούς και σημεία διέλευσης οχημάτων του δήμου Τρικκαίων:

Όθωνος και ειδικότερα στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Γέφυρα Γκίκα) και Ασκληπιού (Κεντρική πεζογέφυρα) 

Κανούτα και στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ασκληπιού και Κοραή

– Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές – παρακαμπτήριες οδούς, σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

– Η παρούσα απόφαση είναι προσωρινή και ισχύει μόνο, από την ανάρτησή της στο διαδίκτυο και την τοποθέτηση της σχετικής κατά τα ανωτέρω σήμανσης για το προειρημένο χρονικό διάστημα.

– Η ισχύς της παρούσας στην εδαφική δικαιοδοσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, άρχεται από τη δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 Κ.Ο.Κ.

– Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται από τον Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

– Η εκτέλεση της παρούσης ανατίθεται στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλοι να πάμε στην μουσουλμάνα την Ανάλ την κούκλα της προπαγάνδας! Εμείς η έξυπνη πόλη μπροστάρηδες στις επιταγές της Νέας Τάξης! Όλοι μαζί Δήμαρχος και φιλελεύθεροι της Δεξιάς μαζί με τους διεθνιστές της Αριστεράς στις επιταγές της νέας τάξης μπροστάρηδες.

    • Ξέρουμε Χασάν ότι οι νεοφιλελεύθεροι της Δεξιάς(Κυριάκος) και οι διεθνιστές της Αριστεράς (Τσίπρας) δεν έχουν πατρίδα και νοιάζονται μόνο πως θα τα οικονομήσουν. Δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζεις Χασάν. Πότε θα αρπάξει αυτός ο λαός το σκουπόξυλο δεν το βλέπω…έχει αλλοτριωθεί και τον νοιάζει μόνο ο κω@@ς του…
      Πως να πάει η χώρα μπροστά με αυτούς τους γελοίους κυβερνήτες και τους γελοίους ψηφοφόρους, ιδίως στα Τρίκαλα…
      Τους φταίει μόνο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας που δεν έχει όρεξη να παίζει με τι κούκλες Χασάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης