"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Στα Τρίκαλα τι έχουν τα έρμα και ψοφάν ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την πολύπαθη ιστορία της τοπικής επιχειρηματικότητας, αφηγούνταν σε cafe της πλατείας Δεσποτικού παλαιός μεγαλέμπορας των Τρικάλων.

“Ότι κάναμε σε τούτο τον έρμο τόπο παιδί μου, το καταφέραμε μόνοι μας. Κανείς δεν μας στήριξε. Πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς, κοιτούσαν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και τα “ψήφια”. Όλους τότε τους ενδιέφερε να βολευτούν σε μια θέση στο Δημόσιο και ψήφιζαν άχρηστους”.

Περιέγραφε με πίκρα τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη των Τρικάλων που χάθηκαν. Τις κλωστοϋφαντουργίες Τεγόπουλου(φώτο), Κλωτσοτήρα και τη λεηλασία της περίφημης αλλαντοβιομηχανίας ΕΛ.ΒΙΚ.

Στο ερώτημά μου γιατί δεν απαίτησαν τη χωροθέτηση ΒΙ.ΠΕ(Βιομηχανικής Περιοχής)στο νομό και την κατοχύρωση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων όπως έκαναν άλλες περιοχές στην επικράτεια, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική :

“Αμφιβάλω αν ήταν ικανοί να αντιληφθούν τη σημασία για την οικονομία της περιοχής ανάλογων παρεμβάσεων. Τη μόνη πολιτική πρόταση που μπορούσαν να καταθέσουν στους ψηφοφόρους ήταν ρουσφέτια και αυτό ήθελαν κι αυτοί”.

Κώστας Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης