"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Στα Τρίκαλα φαίνεται πως βρήκαν το επενδυτικό τους… ελντοράντο, πολλοί Κινέζοι επιχειρηματίες!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tο επενδυτικό ενδιαφέρον πολλών Κινέζων επιχειρηματιών, μικρών και μεγάλων, φαίνεται πως προσελκύουν τα… Τρίκαλα. Η τελευταία τους επένδυση αφορά στηνενοικίαση αντί 7.000 ευρώ το μήνα, του παλιού σούπερ μάρκετ Ατλάντικ στο δρόμο Τρικάλων Λάρισας και τη μετατροπή του σε πολυκατάστημα ρούχων αλλά και ειδών σπιτιού!

Το ακίνητο που έχει επιφάνεια σχεδόν 4.000 τ.μ. είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα ως καταυλισμός προσφύγων από τον Δήμο Τρικκαίων και  ανήκει στην τράπεζα Πειραιώς στην οποία περιήλθε ύστερα από την κατάρρευση της αλυσίδας Ατλάντικ.

Πολλές οι κινεζικές επενδύσεις

Δεν είναι η πρώτη επένδυση των Κινέζων στα Τρίκαλα στο χώρο του λιανεμπορίου. Όπως είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, στην πόλη «υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τρία μεγάλα καταστήματα πάνω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα που λειτουργούν Κινέζοι καθώς και πολλά άλλα μικρά διάσπαρτα μέσα στα Τρίκαλα».

Η παρουσία των Κινέζων επενδυτών έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των τοπικών επιχειρηματιών. «Το επόμενο διάστημα έχουμε σκοπό να κάνουμε μια μεγάλη έρευνα για να δούμε τι είναι αυτό που κάνει ελκυστικά για κινέζικες επενδύσεις τα Τρίκαλα. Πως μπορούν όλα αυτά τα μαγαζιά να είναι βιώσιμα» τόνισε ο κ. Γιαγιάκος και πρόσθεσε: «Βρήκαν χώρους εδώ και κάνουν επενδύσεις βλέποντας ίσως πως η περιοχή μπορεί να λειτουργήσει ως κέντρο για Θεσσαλία, Ηπειρο. Πάντως είναι αλήθεια πως στην περιοχή υπάρχουν μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα που παραμένουν άδεια μετά την κατάρρευση των επιχειρήσεων».

Σε λειτουργία από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο

Το ακίνητο, το πρώην σουπερμάρκετ Ατλάντικ έχει συνολική επιφάνεια 3.908,82 τ.μ. επί οικοπέδου επιφάνειας 26.746,39 τ.μ. Kατασκευάστηκε από το 1992 έως το 1995 και λειτουργούσε ως σούπερ μάρκετ, αρτοποιείο και πρατήριο καυσίμων έως το 2011.

Το ακίνητο αποτελείται από τρία κτίρια: ένα σούπερ μάρκετ, ένα αρτοποιείο και ένα πρατήριο καυσίμων. Το κύριο κτίριο (σουπερμάρκετ) αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Το ύψος του κτιρίου είναι 9,42 μέτρα.

Στο πρώην σούπερ μάρκετ, άρχισαν ήδη οι εργασίες αποκατάστασης. Αυτή την περίοδο καθαρίζονται οι χώροι ενώ στόχος των επενδυτών είναι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο να λειτουργεί το πολυκατάστημα

ΕΘΝΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης