"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Στα 170 εκατ. ευρώ ο πήχης για το «Χίλτον»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανοιξε ο δρόμος για την πώληση του πλέον εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας. Στις 22 Ιουλίου οι τελικές προτάσεις  – Ποιοι είναι οι επίδοξοι αγοραστές

O Αμερικανός μεγιστάνας Τζέφρι Χάινς, o εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του «Costa Navarino» Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία Φερίτ Σαχένκ θα σταθούν στη γραμμή της εκκίνησης του αγώνα που ξεκινάει για την απόκτηση του «Χίλτον».

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας συγκεντρώνει διεθνές ενδιαφέρον στον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την πώλησή του. Σύμβολο της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας τη δεκαετία του ’60, το «Χίλτον» έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον δισεκατομμυριούχων και μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων από την Ισπανία μέχρι τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ. Η Alpha Bank που είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου προχωρεί στην πώλησή του στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει οι ελληνικές τράπεζες έναντι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να πουλήσουν όλες τις μη τραπεζικές εργασίες στη χώρα και σχεδόν όλες τις συμμετοχές τους στο εξωτερικό.

Η Alpha Bank ανέθεσε την οργάνωση και διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού στη Citibank. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στη χώρα και τη γενικότερη αβεβαιότητα που προκάλεσε το Βrexit, αποδείχθηκε ότι το «Χίλτον» έχει την πελατεία του. Στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού όπου δόθηκαν στους ενδιαφερόμενους οι πληροφορίες παρουσιάστηκε εντυπωσιακός αριθμός ενδιαφερομένων. Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, μεγάλοι εφοπλιστές, ξενοδοχειακές αλυσίδες, ισχυρά funds έδωσαν το «παρών» προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Μετά την παροχή των πληροφοριακών στοιχείων η Citibank ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να δώσουν μη δεσμευτικές προσφορές. Η διαδικασία αυτή γίνεται προκειμένου μεταξύ αυτών που πραγματικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν το «Χίλτον» να τεθεί ένας άτυπος πήχης σχετικά με το ύψος των προσφορών, αλλά και για να έχει την ευχέρεια ο πωλητής να ακυρώσει τη διαδικασία αν δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης