"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Στα 7000 χρόνια πριν τον Χριστό, η Αυγή ήταν ένα 18 χρονο κορίτσι που έζησε στη Θεόπετρα Τρικάλων [video]

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Αυγή, μια Μεσολιθική γυναίκα που έζησε στο σπήλαιο της Θεόπετρας, το 7000 π.Χ. στις 19/1-2018 «ανέτειλε» στο Μουσείο της Ακροπόλεως, …στην «Αυγή του πολιτισμού»…
, η Αυγή ταξιδεύει στο χωρόχρονο του μέλλοντος…«Πίσω από την Ιστορία είναι ο Άνθρωπος. Τα μεγάλα επιτεύγματα, οι σπουδαίες κατακτήσεις, τα βήματα προς το μέλλον σημαδεύτηκαν από ανθρώπινες σχέσεις που διαμόρφωσαν ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα». Αυτό τονίζει ο Μανόλης Παπαγρηγοράκης
 επικεφαλής ερευνητικής ομάδας  , καθηγητής ιατρικής πανεπιστημίου Αθηνών.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΙΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
    Είναι το δεύτερο εγχείρημα ανάπλασης προσώπου του καθηγητή ορθοδοντικής κ. Παπαγρηγοράκη βασιζόμενος στα οστά μιας νέας που ανακαλύφθηκαν στο σπήλαιο της Θεόπετρας, μετά από εκείνο της «Μύρτιδος» μιας ατυχούς Αθηναίας νεανίδος, που πέθανε κατά την διάρκεια του μεγάλου λοιμού στην Αθήνα το 431 π.χ., και στην οποία εδόθη το όνομα «Μύρτις».
    Είναι εμφανής η αστοχία του τελικού αποτελέσματος. Η όλη προσπάθεια – στην οποία έχει δοθεί μία διάσταση υπερβολής- μπορεί να χαρακτηριστεί απλώς ως ένα ενδιαφέρον ερευνητικό διεπιστημονικό πείραμα και τίποτε περισσότερο. Τα δύο κακάσχημα πρόσωπα της «ΑΥΓΗΣ» και εκείνο της «ΜΥΡΤΙΔΟΣ», είναι μια προσέγγιση παντελώς αυθαίρετη, ανακριβής, πεποιημένη, ατυχής και σε καμία περίπτωση η εικόνα αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική των προσώπων. Το όλο εγχείρημα δεν έχει βάση και δεν μπορεί να κριθεί ως μία σοβαρή επιστημονική τεκμηρίωση.

  2. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανάπλαση προσώπου, ούτε καν κατά προσέγγιση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι προϊδεασμένο !!! Πεποιημένο κατά το δοκούν!! Μελέτησα λεπτομερώς την τεχνική που χρησιμοποιήθηκε. Το αποτέλεσμα τονίζω είναι αυθαίρετο!!!
    Και μία απλή πρόκληση!! Ας γίνει μία ανάπλαση προσώπου σε ένα κρανίο πρόσφατης εκταφής και να το συγκρίνουμε με την αντίστοιχη φωτογραφία του τεθνεώτος!!! Δεν θα υπάρχει ίχνος ομοιότητος. Όχι τώρα και σε κρανία 7000 και 9000 ετών!!!

    • Διατυπώστε τα λοιπόν στον επιστημονικό τύπο, για να έχουν αξία και αποτέλεσμα.

      Υπάρχει η επιστήμη και υπάρχουν και οι κουβέντες του καφενείου και του διαδικτύου.

  3. Κουβέντες καφενείου και άνευ ουδεμίας βαρύτητος είναι οι εκ των ανωνύμων. Πώς να συζητήσεις με κάποιον ενκρυπτόμενο; Ποίο το ποιόν και το επίπεδό του; Όχι αφ’ υψηλού συστάσεις και πλάγιες ειρωνικές υπεκφυγές !! Επαναλαμβάνω. Ούτε η «ΜΥΡΤΙΣ» ούτε η «ΑΥΓΗ» έχουν έστω και κατ’ ελάχιστο κάποια ομοιότητα με τα αντίστοιχα πρόσωπα των νεανίδων!!! Το όλο αποτέλεσμα είναι αυθαίρετο!!

    • Δεν συζητάμε μαζί. Με τους συγγραφείς του άρθρου της επιστημονικής μεθοδολογίας που έκαναν την ανάπλαση, πρέπει να συζητηθεί και όχι με αυθαίρετες απόψεις στο διαδίκτυο και στα καφενεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης