"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Στην εποχή του Ματρακά

lafarm

Σχετικά άρθρα

MATRAKAS
Είχε έναν τέτοιον ο πατέρας του για όλες τις δουλειές . Και όταν λέμε για όλες εννοούμε ότι κουβαλούσε , στην πίσω φαρδιά σκάρα που διέθετε και «δαγκάνα» για να δαγκώνει/ασφαλίζει τις αποσκευές (τα κάθε είδους φορτώματα) από τον πάγο για την Παγωνιέρα (έτσι λέγαμε το Ψυγείο της εποχής) μέχρι και οικοδομικά υλικά (σακιά τσιμέντων , άμμου , ασβέστη) για τα πολλά μερεμέτια του σπιτιού και της αυλής .
Καμιά σχόλη , συνήθως Κυριακάς και Εορτάς , πήγαινε και τον ίδιον βόλτα .
Ποδηλατάδα μέχρι την άλλη Συνοικία . Στην πεθερά του , για να δει το πρώτο εγγόνι της .
Τον έβαζε να κάθετε μπροστά , σε ειδική ξύλινη ιδιοκατασκευή που εφάρμοζε πάνω στο μπροστινό οριζόντιο σωλήνα του μεταλλικού σκελετού του δίτροχου της εποχής . Στο «σκαμνάκι» του .
Ένα πράμα βρε παιδί μου , όπως λέμε σήμερα , στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου . Οι εποχούμενοι , είτε με δίτροχα του τότε , είτε με τετράτροχα του σήμερα , πάντα είχαν ένα κάθισμα για τα παιδιά .
Και εκείνος κάθονταν στο «σκαμνάκι» του με περίσσιο καμάρι , βλέπεις δεν είχαν όλα τα γειτονόπουλα πατέρα με δίτροχο . Ήταν ένας από τους τυχερούς .
Ο Ματρακάς ;
Ένα Bismarck της εποχής .
Γενικώς , οι διαθέτοντες ρόδα στην Ψωροκώσταινα , από παλαιοτάτων χρόνων , είχαμε μια ροπή στα Γερμανικά προϊόντα . Αργότερα τα βάλαμε και στα σπίτια μας , για να Πλένουν τα άπλυτά μας , για να μας Τηλεπικοινωνούν με τον έξω , τον άλλον κόσμο μέχρι και να μας Ενημερώνουν και άλλοτε να μας Ψυχαγωγούν .
Με ένα λόγο , τις περισσότερες ανάγκες μας (άν όχι όλες) τις καλύπταμε από τα προϊόντα που παρήγαγε για λογαριασμό μας η πατρίδα της «Go Back Merkel» .
Είτε στην εποχή του δίτροχου Bismarck , είτε στην εποχή της τετράτροχης Mercedes και της BMW με τα λεφτά μας τα αγοράζαμε , γιατί να σκάμε να φτιάξουμε δικά μας ;
(Φωτογραφία της δεκαετίας του 1960 . Οι εικονιζόμενοι μπορεί να είναι καβάλα σε Γερμανικό Bismarck αλλά φοράνε για πανωφόρια μάλλινα πλεκτά στο χέρι . Ό μικρός ζακέτα διαθέτουσα κομβία και γιακαδάκια και ο μεγάλος/ποδηλάτης πουλόβερ ζιβάνγκο με φερμουάρ / Η αναφορά στο ποδήλατο , συνεχίζεται με τα αυριανά «Κουρσάκια»)
Νικος Παδιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης