"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Στην Καλαμπάκα ο Γιάννης Πανούσης

lafarm

Σχετικά άρθρα

panoysis

Στην πόλη της Καλαμπάκας βρίσκεται από τις 12.00 το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, με αφορμή την ομιλία του το απόγευμα στα Τρίκαλα για τα 20 χρόνια του ΤΕΦΑΑ.
Αρχικά επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας στην είσοδο της πόλης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Καλαμπάκας κ. Βαγγέλης Τσιορλίδας.
Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι το Σώμα έχει να αντιμετωπίσει τη νέα Αντιπυρική περίοδο, τόνισε ωστόσο ότι οι πυροσβέστες πρέπει να προσέχουν πάνω απ’ όλα τη ζωή τους καθώς και τα σπίτια και τα δάση μπορούν να ξαναγίνουν.
Στη συνέχεια μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής. Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στα προβλήματα των αστυνομικών και στην εγκληματικότητα που αντιμετωπίζουν διάφορες περιοχές της χώρας. Είπε επίσης ότι ο Αστυνομικός της γειτονιάς είναι ένας θεσμός που πέτυχε δοκιμαστικά και πρέπει να επεκταθεί σύντομα. Ανέφερε μάλιστα ότι και στην Καλαμπάκα πρέπει να υπάρχει και να γίνει η αρχή με μια γυναίκα.
Ρώτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί του τμήματος και στο άκουσμα ότι υπάρχουν 72 χωριά, είπε ότι προωθείται από το Υπουργείο η δημιουργία ευέλικτων κλιμακίων ανά Περιφέρεια, που θα μεταβαίνουν για να κάνουν την οκτάωρη υπηρεσία τους κάθε μέρα και σε διαφορετική περιοχή.
Τελευταίος σταθμός του Υπουργού ήταν το Δημαρχείο Καλαμπάκας, όπου τον υποδέχθηκε ο αναπληρωτής του Δημάρχου, Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ράντος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα και τους Αντιδημάρχους.
Ο κ. Ράντος παρέδωσε στον Υπουργό φάκελο με τα αιτήματα και τα προβλήματα του Δήμου μας και ζήτησε τη συνδρομή του για την επίλυσή τους.
«Στην προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε τη χώρα μας πρέπει να μπούμε στη λογική της συνέργειας και της συνευθύνης», είπε και κατόπιν αναφέρθηκε για παράδειγμα στην αντιπυρική περίοδο, που είναι αρμοδιότητά του, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν από τον απλό πολίτη ώς τον Δήμο, για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα πυρκαγιών.
ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
1. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ. Ο Δήμος Καλαμπάκας είναι ο 2ος μεγαλύτερος Δήμος της Ελλάδας σε έκταση ( συνολική έκταση 1650.19 τ.χλμ). Είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, ένα αποδυναμωμένο αστυνομικό τμήμα να είναι σε θέση να ανταποκριθεί με πληρότητα στις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου Δήμου. Μάλιστα αυτές οι ανάγκες στελέχωσης με περισσότερο προσωπικό, γίνονται ακόμη πιο επιτακτικές , αφού η περιοχή μας δέχεται μεγάλο όγκο τουριστών σχεδόν όλο τον χρόνο ( πάνω από 2 εκατομ. ) επισκέπτες.
2. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Ε65, που αποτελεί έργο πνοής για όλη τη Θεσσαλία. Ο Ε-65 διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας και της Θεσσαλίας και καταλήγει στην Εγνατία Οδό. Ενώνει την Ελλάδα, συμβάλλοντας και στην ανάπτυξη της περιοχή μας και βγάζει ολόκληρες περιοχές από την απομόνωση.
3. ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ. Ένα έργο πνοής για την πόλη μας. Η ηλεκτροκίνηση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τουρισμού , στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών της ευρύτερης περιοχής από την οποία διέρχεται ο σιδηρόδρομος.
4. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε μια μεγάλη περιοχή και μάλιστα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
5. ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ του δήμου Καλαμπάκας σε δήμο Μετεώρων. Με την μετονομασία του Δήμου δε μειώνεται το κύρος της Καλαμπάκας, αλλά αναβαθμίζεται ,καθιστώντας την έδρα ενός Δήμου με το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα παγκοσμίως.,
6. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμπάκας έλαβε(12/4/2014) ομόφωνη απόφαση για την άρση του προσωποπαγούς χαρακτήρα της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων και τη μονιμοποίηση της Μητρόπολής.
7. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των υπηρεσιών που έφυγαν από την πόλη (ΕΦΟΡΙΑ , ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΙΚΑ). Η εξυπηρέτηση των πολιτών έγινε ιδιαίτερα δύσκολη, αφού αναγκάζονται να διασχίσουν πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από τις δημόσιες υπηρεσίες που απομακρύνθηκαν από την πόλη μας.
8. Ιδιαίτερη επιχορήγηση για την εξόφληση των πολλών και παλιών οφειλών του δήμου που έχουν τελεσιδικήσει με δικαστικές αποφάσεις. Ο δήμος, αδυνατεί να καλύψει όλες αυτές τις δαπάνες και για τις οποίες μάλιστα δεν φέρει καμιά ευθύνη.
9. Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καλαμπάκας. Είναι , ίσως, το πιο παλιό δίκτυο με αμιαντοσωλήνες, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών.
10. Να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τη λήψη του ψηφιακού σήματος της DIGEA από όλες τις περιοχές του Δήμου. Η περιοχή μας, και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του δήμου, δεν έχει τη δυνατότητα λήψης του ψηφιακού σήματος εξαιτίας του ιδιαίτερου ανάγλυφου της. Ο δήμος, εξαιτίας του υψηλού κόστους εγκατάστασης αναμεταδοτών , αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες λήψης του ψηφιακού σήματος από όλες τις περιοχές, με ίδιες δαπάνες.
11. Πρόσληψη εργατικού δυναμικού που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του δήμου. Ο δήμος έχει ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό και πρέπει να έχει λόγο στην επιλογή του προσωπικού, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες. Δεν μπορούν τα δίμηνα ή πεντάμηνα να καλύψουν τις ουσιαστικές ανάγκες ενός Δήμου.
12. Απλοποίηση της γραφειοκρατίας, ώστε οι εγκρίσεις και αποφάσεις να γίνονται σε μικρότερο χρονικό διάστημα , πράγμα που θα βοηθήσει στη καλύτερη και ουσιωδέστερη λειτουργία του δήμου.
13. Αύξηση της επιχορήγησης προς το δήμο μας , τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας μας, με δύσκολο και ξεχωριστό ορεινό ανάγλυφο. Άρα με πολύ μεγάλες δυσκολίες κάλυψης των λειτουργικών αναγκών 76 χωριών, αριθμός τεράστιος ( ηλεκτροφωτισμός- ύδρευση – αποκατάσταση τεράστιου οδικού δικτύου- αποκατάσταση των πολλών ζημιών εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν κατά τους χειμερινούς μήνες- προσβασιμότητα).
14. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Ξυλογλυπτικής Σχολής. Η Ξυλογλυπτική σχολή είναι μοναδική στην Ελλάδα και είναι κρίμα να εκλείψει και αυτή από την περιοχή μας.
15. Συνέχιση των έργων αλλά και της προμήθειας οχημάτων και εξοπλισμού που είναι ενταγμένα στο πράσινο ταμείο.
Τον Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. Θεσσαλίας Αντιπύραρχος Νικόλαος Μιχαλάκης, ο Διοικητής της ΠΥ Τρικάλων Πύραρχος Γεώργιος Παπαπολύκαρπος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος Νικόλαος Γιαννέλος, οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, η επικεφαλής του «Κινήματος Ενεργών Πολιτών» Καλαμπάκας κ. Πέρυ Χαρτοπούλου κ.ά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ»

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης