"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Στην Καρδίτσα λειτουργεί μια χορευτική ομάδα με άτομα με αναπηρία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Μαρία Καραπαναγιώτη διαθέτει σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού στην Καρδίτσα εδώ και 32 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα γύριζε ερασιτεχνικά αρκετά ιδρύματα και δομές που φιλοξενούν άτομα με αναπηρία και διοργάνωνε χορευτικές παραστάσεις.

Το 2006 δημιουργεί τη χορευτική ομάδα «Δρυάδες εν πλω» που στελεχώνεται από παλιούς μαθητές της σχολής και στην οποία εντάσσονται ως ισότιμα μέλη άτομα με αναπηρία.   Μαζί με αυτή πλέον έχει δημιουργήσει, σε συνεργασία με τον σύζυγό της, τη μέθοδο DanceDisability, η οποία απευθύνεται σε δασκάλους που επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να κάνουν μαθήματα χορού σε άτομα με αναπηρία.

Από το 2014 και ύστερα, κάθε χρόνο, στην Καρδίτσα, η Μαρία Καραπαναγιώτη διοργανώνει στην πόλη τους πανελλήνιους διαγωνισμούς χορού για άτομα με αναπηρία. Τον περασμένο Μάιο, μάλιστα, για πρώτη φορά, ο διαγωνισμός δεν είναι μόνο πανελλήνιος αλλά και διεθνής καθώς συμμετέχει και χορευτική ομάδα από την Ισπανία.

«Tα άτομα με κινητικές αναπηρίες θα τα δεις να εκφράζονται με τα χέρια, το πρόσωπό τους, με ό,τι έχουν». Πολλές φορές, όπως επισημαίνει, μπορεί να μη χρειάζεται καν η ακοή για να χορέψουν. Η ίδια έχει εργαστεί δίπλα σε κωφά παιδιά, τα οποία αντιλαμβάνονταν τον ρυθμό βάσει των δονήσεων του σώματος και μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης