"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Στην τελική ευθεία η έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Aύριο Δευτέρα θα απολογηθούν τελικά τα τρία στελέχη του ΟΣΕ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος.
Τα τρία στελέχη ήταν προγραμματισμένο να απολογηθούν χθες, αλλά τελικά ζήτησαν και έλαβαν νέα, ολιγοήμερη προθεσμία για μεθαύριο από τον εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη.

Η έρευνα για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 βαίνει στην τελική της ευθεία, αφού θεωρείται θέμα ημερών η παράδοση του πορίσματος των δικαστικών πραγματογνωμόνων, στο οποίο θα ενσωματωθεί και η έκθεση των Ιταλών ειδικών.
Τέσσερις Ιταλοί ειδικοί θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Τρίτη 30 Μαΐου ενώπιον του κ. Μπακαΐμη, προκειμένου να ορκιστούν και να «διαβάσουν» το καταγραφικό ETCS της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Το καταγραφικό θα απαντήσει σε όλα τα τεχνικά θέματα (σήματα κ.λπ.) με δεδομένο ότι η δικαστική έρευνα εστιάζει πλέον γύρω από τα συστήματα ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι Ιταλοί ειδικοί την Τρίτη θα «ξεκλειδώσουν» το καταγραφικό και αυθημερόν θα παραδώσουν τα όποια στοιχεία εντοπιστούν, προκειμένου αυτά να συμπεριληφθούν ως ξεχωριστό κεφάλαιο στο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, η παράδοση του οποίου επίκειται.
ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ
Για την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίζεται επίσης η κατάθεση δύο ακόμα μαρτύρων, οι οποίοι αναμένεται να αναφερθούν στην ενδοεπικοινωνία μηχανοδηγών και ειδικότερα στο σύστημα GSM-R (σύστημα ραδιοκάλυψης) που αποτελεί ένα ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας, μεταξύ των μηχανοδηγών αμαξοστοιχιών.
Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
Η παράδοση του πορίσματος των πραγματογνωμόνων μετά και την ολοκλήρωση της έρευνας των Ιταλών αναμένεται να βάλει τις αμέσως επόμενες ημέρες τη δικαστική έρευνα στην τελική της ευθεία. Η διερεύνηση του σκέλους των παραλείψεων στα συστήματα αυτά ενδεχομένως να διευρύνει και τον κύκλο των διώξεων, διάσταση που θα εξαρτηθεί από τα συμπεράσματα του πορίσματος των δικαστικών πραγματογνωμόνων. Προς το παρόν, με αφορμή τη μετάταξη του 59χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, θα απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπ. Πατέρας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Αθ. Κοτταράς, και η διευθύντρια προσωπικού του ΟΣΕ, Στέλλα Κολιοπούλου. Τα δύο στελέχη του ΟΣΕ διώκονται, καθώς εισηγήθηκαν τη μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, ενώ το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη και ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ διώκεται γιατί ενέκρινε τη μετάταξη, με αποτέλεσμα ο άπειρος 59χρονος Σταθμάρχης, με προϋπηρεσία ελάχιστων μόλις ημερών, να αναλάβει καθήκοντα στο Σταθμαρχείο της Λάρισας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης